StoryEditorOCM
Ostaloraslina

Za vikend na rasporedu tradicionalni plivački maraton, organizatori pripremili bogat program

Piše Krešimir Gulin
19. srpnja 2023. - 08:43

Ljubitelji plivanja ovog vikenda doći će na svoje. Naime, u petak i subotu u Raslini će biti održan tradicionalni plivački maraton:

- Trenutno imamo sveukupno 185 prijava za oba danau subotu 22.7. u 9:30h i za aquathlon u petak 21.7. u 19h), a prijave završavaju ovaj petak u 9:30h.

Imati ćemo i raznolik dječji program, uz 3 dječje utrke, biti će i zabava uz kreativne radionice i napuhanac, te edukativno predavanje Domagoja Jakopovića Ribafisha na temu očuvanja okoliša- kazao je Tonći Lokas, jedan od organizatora ove lijepe plivačke manifestacije.

Prema njegovim riječima, uz tradicionalni maraton na 5 km, koji se boduje za ACI Cro-Cup, te utrku na 1. 5 km (pojedinačno i timski), ove godine imamo i dodatnu utrku od 3 km koja se boduje za Dalmatinski kup daljinskog plivanja, pa plivači imaju mnogo izbora odabrati dionicu koja im prema trenutačnoj formi i planu natjecanja najviše odgovara.

- ACI Cro Cup utrka od 5 km će ujedno biti i Veteransko prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije za kadete te Apsolutno prvenstvo Slovenije na 5 km tako da uz plivače iz Hrvatske i drugih zemalja očekujemo i mnogo dragih gostiju iz Slovenije, koji su već puno puta dolazili, a nekoliko puta i pobjeđivali u Raslini!

Uz utrke za odrasle također će se održati i 3 dječje utrke (50, 75 i 100m) koje su uvijek jako posjećene i dinamične uz pjenu dječjih zaveslaja te pun naramak osmijeha u vodi i u prepunom gledalištu.

U sklopu ovogodišnjeg maratona će naš dragi Domagoj Jakopović Ribafish u subotu imati druženje s djecom kao podsjetnik na doživljaje i misiju projekta „RokOtok“ uz predavanje na temu očuvanja okoliša, a naravno biti će održana i „praktična nastava“.

Cijeli program počinje večer prije, u petak 21.7. u 19h, kad ćemo za otvaranje i zagrijavanje za subotu, imati atraktivnu aquathlon utrku (pojedinačno i timski) koja je lani imala svoje premijerno izdanje. Cijeli program završava u subotu 22.7. navečer uz opuštanje uz glazbeni program-zaključio je Lokas.

27. travanj 2024 02:04