StoryEditorOCM
OstaloPregazili i Kazahstan

Vrlo je izgledno na koga će svjetski prvaci u četvrtfinalu; Tucak upozorava: 'Možemo sve izgubiti'

Piše P.M./Hina
19. srpnja 2019. - 19:04

Hrvatski vaterpolisti osvojili su prvo mjesto u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji s maksimalnim učinkom od šest bodova nakon što su u susretu posljednjeg, 3. kola svladali slabašne Kazahstance sa 21-5 (6-1, 5-1, 5-1, 5-2).

Hrvatska je prvo mjesto i izravni prolazak u četvrtfinale osigurala već nakon dva kola uvjerljivim pobjedama protiv Australije (14-4) i SAD-a (17-7), pa je dvoboj protiv Kazahstana bio revijalnog karaktera. Protiv nedoraslog suparnika Hrvatska je već nakon prvih sedam minuta imala prednost od 6-0, a razlika je do kraja dvoboja narasla i do najvećih 18 razlike (21-3) prije no što je Kazahstan u završnici s dva uzastopna gola ublažio poraz.

Najefikasniji u sastavu branitelja naslova svjetskih prvaka bili su Maro Joković i Anđelo Šetka s po tri gola, po dva su se puta u strijelce upisali Loren Fatović, Andro Bušlje, Xavi Garcia, Ante Vukičević, Luka Lončar, Josip Vrlić i Hrvoje Benić, a jedan je gol dao Lovre Miloš.

Hrvatska će u četvrtfinalu u utorak od 8.30 sati igrati protiv pobjednika susreta Njemačka - JAR, koji je na programu u nedjelju od 11.30 sati. O vjerojatnim suparnicima u četvrtfinalu, Nijemcima, izbornik Ivica Tucak kaže:

- Ono što su Nijemci pokazali na ovom turniru protiv Italije, pa i protiv Japana, govori da to neće biti bezazlena utakmica. U njoj možemo sve izgubiti - upozorio je izbornik.

Drugo mjesto u našoj skupini osvojile su SAD koje su u susretu 3. kola svladale Australiju sa 12-11. 
Plasman na olimpijske igre osigurat će samo dvije reprezentacije koje će igrati u finalu, a ako među njima bude Srbija, koja je sudjelovanje na OI ostvarila osvajanjem prvog mjesta u Svjetskoj ligi, onda će u Tokio putovati i trećeplasirana momčad sa SP-a u Južnoj Koreji. 

26. travanj 2024 21:49