StoryEditorOCM
OstaloNA GROBNIKU

Vrhunski rezultat AC1 racing teama iz Šibenika na Europskom motociklističkom natjecanju!

Piše T. V.
21. svibnja 2024. - 20:56

Proteklog vikenda na Automotodromu Grobnik održana je prva ovogodišnja međunarodna utrka Europskog prvenstva u brzinskom motociklizmu na kojem su nastupila 3 natjecatelja iz Šibenskog AC1 racing teama i ostvarili vrhunske rezultate.

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija za natjecanje u utrkama,iskusni vozač koji se nekada natjecao i u svjetskom superbike prvenstu te bio nekoliko puta Europski prvak MARKO JERMAN koji sada vozi za AC1 racing team iz Šibenika, na motociklu Yamaha R1 premoćno je ostvario pobjede u obje utrke i postavio novi rekord staze Grobnik u klasi SuperStock 1000 na oduševljenje mnogobrojne publike.

Šibenčanin MARKO KOŠULJANDIĆ debitirao je u najjačoj klasi SuperBike na motociklu Ducati Panigale V4R i kao debitant osvojio je u prvoj utrci 12.mjesto, a u drugoj utrci na 9. mjestu što je jako dobro obzirom na debitantski nastup i konkurenciju koja vozi u Europskom prvenstvu.

Najmlađi vozač AC1 racing tema šesnaestogodišnji ETIEN KANTAR BOŽIĆ koji je također debitirao na Europskom natjecanju, nastupio je u klasi SuperSport 600 sa motociklom Triumph Daytona 675 te u prvoj utrci osvojio 6.mjesto, a u drugoj utrci sjajno 5.mjesto.

Nakon dugih godina pauza u motociklističkom natjecanju na Europskom i Svjetskom nivou, Šibenik je dobio trkači team koji je sada među favoritima za osvajanje titule Europskog prvaka.

Sljedeće utrke održati će se u Mađarskoj, Češkoj,Slovačkoj i još jednom u Hrvatskoj na Automotodromu Grobnik.

16. lipanj 2024 11:58