StoryEditorOCM
Ostalo16. nagrada Skradina

Višestruki europski prvak Simone Faggioli jamči spektakl: ‘Uživam ovdje, ovakvu stazu teško ćete naći u Europi‘

Piše Josip Ćaleta Car
3. lipnja 2022. - 19:00

Kako smo već i naviknuti od vrijednih članova AK Mihovil, svaka godina donosi nešto novo u brdsko-brzinskoj utrci za nagradu Grada Skradina, koja će se ove godine voziti šesnaesti put. Staza duga 3450 metara ugostit će najbolje vozače iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije i Švicarske, a nastupit će čak 18 formula.

- Doduše, ove godine ukupni broj prijava je nešto manji u odnosu na prošlu godinu, ali mislim da će ova godina biti puno atraktivnija, to govore imena koja su najavila svoj dolazak - ističe Robert Podrug, predsjednik šibenskog AK Mihovil.

Ove godine prijavljen je 181 vozač, od čega 28 vozača promo vozila. Simone Faggioli, talijanski vozač koji je čak 11 puta bio prvak Europe, te 15 puta nacionalni prvak, vraća se ove godine na skradinsku Tovariju, svakako valja napomenuti da je 2020. godine Simone srušio rekord staze u konkurenciji formula vozeći 1.22,257.

image

Višestruki europski i talijanski prvak Simone Faggioli

TONČI VLAŠIĆ

Napad na rekord

- Ovo je atrakcija, ovako lijepo smještenu stazu teško ćete negdje u Europi. Uživam doći tu, pogotovo mi je drago ove godine s obzirom da ću testirati svoju novu formulu - ushićeno je kazao Simone Faggioli pred dolazak u Skradin.

Što se tiče automobila, ove godine neće biti rekordera staze Domagoja Perekovića, čiji rekord od 1.36,890 i dalje stoji netaknut, no zasigurno će biti ugrožen, jer stiže Dejan Dimitrijević sa svojim Seatom Leoneom, te Slovenac Milan Bubni sa Lancia Delta HF, a sa istim vozilom na stazu će i Talijan Fulvio Giuliani, vozač koji je u žestokoj borbi za prvaka Italije.

Cesta Tromilja-Skradin bit će zatvorena u subotu 4.lipnja od 10 sati kada započinje trening, te na dan utrke 5.lipnja u nedjelju od 9 sati.

I Merli stiže na skradinski spektakl!

U posljednji tren stiže još jedna sjajna vijest za sve ljubitelje automobilizma i skradinskog brda. Svoj nastup na Nagradi Grada Skradina potvrdio je i Talijan Christian Merli! On u Skradin stiže sa svojom formulom Osela, koju vozi ove godine. Christian je trenutno vodeći među formulama u Europi i ljuti je rival zemljaka Simona Faggiolija, tako da će se njih dvojica međusobno obračunati i na skradinskoj ljepotici, spektakl je zajamčen.

28. travanj 2024 09:13