StoryEditorOCM
Ostalobravo naši!

Veslačice i veslači Krke vratili se iz Splita s brdom medalja! Pogledajte kako je bilo na posljednjoj regati za ‘Mini-kup Dalmacije‘

Piše Šibenski.hr
25. listopada 2022. - 14:17

Protekle nedjelje, za veslanje u neuobičajeno kasnom dijelu godine, na regatnoj stazi u splitskom Spinutu održana je posljednja regata za veslački "Mini-kup Dalmacije 2022. – Memorijal Perica Vlašić".

Tridesetak veslačica i veslača Krke, pod vodstvom trenera Radečića, Krasića i Miloševića, na stazi dugoj svega 500 metara ogledalo se s vršnjacima iz svih klubova Dalmacije, te prijateljima iz BiH (V.K. "Rama“ i V.K. "Ustirama"). U Šibenik su se vratili s četiri zlatne, šest srebrnih i jednom brončanom medaljom.

Zlatne medalje: Tara Doodney, samac za mlađe kadetkinje;  Lovro Papak, Vice Morić, Vice Alfier, Ivano Zorica i Luka Leon Batinica (korm.) u četvercu na pariće (GIG) za starije kadete; Franko Šarić, samac za starije kadete;  Franka Zorčić, samac za mlađe juniorke. 

Srebrne medalje: Franko Dobra, samac za mlađe juniore,  Jerko Petrović i Jakov Mikulandra, dvojac na pariće za starije kadete;  Matija Diklić, Luka Papak, Nato Alfier, Lovre Palinić i Luka Leon Batinica (korm.) u četvercu na pariće za mlađe kadete;  Šime Grubišić, samac za mlađe kadete;  Gabriel Mečev i Marko Rossini, dvojac na pariće za mlađe kadete;  Marko Martinović i Nikola Knežić, dvojac bez kormilara za mlađe juniore. 

Brončana medalja: Šime Slavica i Duje Garma, dvojac na pariće za mlađe juniore.

Ivan Dželalija i Max Doodney osvojili su četvrto, a Nikola Dobre i Alberto Rossini peto mjesto (svaki u svojoj skupini) u dvojcu na pariće za mlađe juniore, dok Marin Trzin zbog loma vesla pri zagrijavanju nije uspio niti startati u svojoj disciplini samca za mlađe juniore. Na Regati je kao izvorni član i štroker dvojca "bez" trebao veslati Jakov Slavica koji je ostao u Šibeniku zbog povrede (prinudno ga je zamijenio Nikola Knežić), a trebale su veslati i Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić (dvojac na pariće za mlađe kadetkinje), što se nije desilo jer je Marijeta bila bolesna.

image
VK Krka
image
VK Krka
image
VK Krka
image
VK Krka
image
VK Krka
image
VK Krka
image
VK Krka
image
VK Krka
19. travanj 2024 12:53