StoryEditorOCM
OstaloSjajan start sezone

Veliki uspjeh vaterpolista Solarisa: Sunčani osigurali drugi krug Len Euro Cupa, čekaju ih zvučni protivnici

Piše Krešimir Gulin
3. listopada 2021. - 13:34

Vaterpolisti Solarisa napravili su lijep rezultat na početku sezonu. Naime, 'Sunčani' su se plasirali u drugi krug Len Euro Cupa! Šibenčani su bili domaćini turnira prvog kruga u kojem su osvojili drugo mjesto iza talijanskog Palerma, što im je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Momčad trenera Jure Marelje ključnu pobjedu za prolazak u drugi krug ostvarila je protiv španjolskog Sant Andreua (13:6). U toj utakmici je briljirao kapetan Sunčanih vratar Marin Šparada, koji je među ostalim, obranio i dva peterca.

Šibenčani su puno lakši posao imali kontra švicarskog Carougea (23:6) i ruskog Sturma (12:2). Utakmica s talijanskim Palermom kojeg u bazenu predvode Šibenčani Andrija Bašić i Andrija Vlahović bila je tek za prestiž, budući da su obje momčadi i prije međusobne utakmice osigurali vizu za drugi krug. U tom susretu gosti su slavili (10:9).

image

 
Ante Baranic/Cropix

Ždrijeb za tu fazu natjecanja bit će održan već u ponedjeljak, budući da se drugi krug igra idući vikend. Doista, Šibenčane čekaju zvučna vaterpolska imena, jer su im mogući protivnici mađaraki Vasas, talijanska Ortigia, Španjolski Sabadell...

Što se momčadi Solarisa tiče, uprava kluba je uspjela zadržati na okupu kostur iz prošle sezone (Šparada, Goreta, Pelicarić, Koprčina, Štrkalj, Bulat. Penava...) izuzev cenra Hercega koji je otišao u Mladost te ljevaka Stahora, koji se vatio u matični Jug. Umjesto njih, u Crnicu su došli talentirani sidrun Sirovec iz Medveščaka, te još jedan mladi reprezentativac Čondić- Kadmenović iz splitskog Jadrana.

Sudeći po nastupu u Len Cupu u Crnici se 'kuhaju' dobre stvari.

image
Perica Bukić uručio priznanje Željku Buriću
Ante Baranic

Inače, Šibenik se još jednom iskazao kao odličan domaćin i organzitor jednog vaterpolskog događanja. Bilo je to vodiljivo i na nedavno održanom Europskom prvenstvu za žene.

Stoga su priznanja za pomoć pri organizaciji tom zahtjevnog natjecanja, posebice u kontekstu pandemije koronavirusa, dobili šibenski gradonačelnik Željko Burić i Javna ustanova 'Športski objekti' Šibenik.

20. travanj 2024 16:15