StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLO

Večeras svi u Crnicu! 'Medvjede' čeka narančasta oluja

10. ožujka 2018. - 11:36

Vaterpolisti Solarisa na gostovanju kod Cattara u Budvi ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu u gostima. Momci trenera Renata Vrbičića pobijedili su Crnogorce (14:9). Drugo im je to uzastopno slavlje nakon onog kontra Valjeva u Crnici. Dakle, bolja igra koju su Šibenčani počeli pružati u nastavku sezone konačno je počela davati plodove. No, da u Budvi nije bilo sve tako blistavo upozorava Andrija Vlahović, ponajbolji igrač Solarisa.

- Poveli smo rano s pet golova razlike, ali igrali smo loše. Imali smo i prednost zbog "brutalitya" i trebali smo otići na možda i 10 razlike, no nismo to iskorisitili. Onaj tko je pametan znat će izvući pouke iz toga. Jednostavno, moramo i možemo bolje, jer da smo za suparnika imali ozbiljniju momčad od Cattara, ona bi se vjerojatno vratila u igru. Vjerujem da ćemo pouku izvući već u subotnjoj utakmici s Medveščakom u Crnici. To je nužno, jer su Zagrepčani kudikamo kvalitetnija momčad od Valjeva ili Cattara. No, bez obzira na sve, idemo na pobjedu - ističe "topnik" Solarisa.

Domagoj Bulat, sidrun Solarisa, svjestan je kvalitete "medvjeda".
- Istina, Zagrepčani su dobra ekipa. No, mi ni jačim ekipama od Medveščaka ne priznajemo da su jači od nas u Crnici. Dakle, uz naš pravi pristup očekujemo novu pobjedu. Želimo nastaviti pobjednički niz i napraviti sve da on što duže traje - kaže Bulat.

Šibenčani su ušli u zahtjevan ritam utakmica. Sraz s "medvjedima" bit će im treći u šest dana. U to treba ukalkulirati i oko 1000 kilometara puta do Budve i natrag.

- Ne bih tražio alibi u umoru i putovanjima. Znali smo što nas čeka i spremali se za to. Vjerujem da nam taj ritam neće biti problem - veli Bulat. U bazenu mu je puno lakše otkako mu je na "dva metra" partner Gruzijac Kintsurashvili. Pritisak protivničkih bekova više nije samo na njegovim leđima.

- Svakako, Koba igra dobro, jedan je od najvećih radnika koje sam upoznao. Nema dvojbe da je jako koristan za cijelu ekipu, a i meni je s njime kudikamo lakše - naglasio je Bulat.

Utakmica s Medveščakom za Solaris je važna i zbog plasmana u prvenstvu Hrvatske. Svima je cilj izbjeći osmo mjesto, odnosno Jug u četvrtfinalu. Međutim, za dohvatiti sedmo mjesto i preskočiti "medvjede" Šibenčanima će trebati mali sportski podvig: Solaris bi trebao dobiti sve tri utakmice do kraja Regionalne lige, a Medveščak sve izgubiti. Osim toga, "sunčani" trebaju hvatati i minus iz prve utakmice u Zagrebu (6:9).

- Prve dvije četvrtine te utakmice vjerojatno su najlošije otkako smo se okupili na početku sezone. Iako, od tada su se obje momčadi dosta promijenile. Oni su dobili veliko pojačanje na centru u vidu Geratovića. Također, priključio im se i naš lanjski član - branič Lipar. S druge strane, otišao im je ponajbolji strijelac Anđelić. Kada se sve zbroji i oduzme, mislim da su čak jači nego jesenas. Ali, puno jači smo i mi! Iz utakmice u utakmicu smo sve bolji i ako otklonimo neke greške koje radimo spremni smo za nove bodove. Jasno, bilo bi lijepo pobijediti s četiri razlike, kako bismo bili bolji od Medveščaka u slučaju istog broja bodova. No, ne treba srljati i ganjati razliku, nego ići gol po gol - veli Vrbičić.

Iz tabora "sunčanih" pozivaju navijače da dođu na bazen u Crnici u što većem broju.
- Htjeli bismo da utakmica bude odigrana u lijepom dekoru, da Crnica bude obojena u narančasto. Cilj nam je da preostalih devet utakmica do kraja sezone odigramo što bolje i ostvarimo što bolji plasman kako u Regionalnoj ligi, tako i u domaćem prvenstvu - kazao je Perica Šišak, pomoćni trener Solarisa.

Utakmica Solaris - Medveščak počinje u 19 sati.

25. travanj 2024 16:30