StoryEditorOCM
Ostalonakon peteraca

Važna dva boda u džepu: Velikim preokretom Solaris u drami srušio lanjskog finalista europskog kupa

Piše Krešimir Gulin
11. listopada 2024. - 22:05

Vaterpolisti Solarisa s vrlo važna dva boda vraćaju se kući s gostovanja u Rijeci. To znači da su nakon izvođenja peteraca svladali domaće Primorje u trećem kolu Premier regionalne lige.

Do peteraca je Solaris došao zahvaljujući odličnoj igri u četvrthoj četvrtini. Naime, doimaćini su u zadnju dionicu ušli s lijepih plus tri (13:10). Golom ljevorukog Crippe Riječani su vodili i (14:11) sedam minuta prije kraja.

Međutim, tada se bude Šibenčani te s dva dola Pelicarića i jednim Vlahovića dolaze do poravnanja (14:14).

Vrlo dramatično je bilo u samoj završnici. Na ulasku u posljednju minutu iskusni Dašić zaboja za novu prednost Primorja (15:14), ali prekaljeni Petković golom s igračem više devet sekundi prije kraja postavlja konačnih (15:15) za raspucavanje iz peteraca.

image

 Antonio Petković opet je bio najefikasniji igrač Solarisa

arhiv/Niksa Stipanicev/Cropix

A u petercima je drama bila na vrhuncu. U prvih pet serija izvođači s obiju strana bili su precizni. U šestoj seriji vratar Primorja Čubranić obranio je šut Pelicarića. S druge strane Dašić je imao meč loptu, ali je promašio.

Potom je za Solaris pogodio Koprčina što će se u konačnici pokazati ključnim zgoditkom, jer nakon toga je Crippa promašio te je na semaforu ostalo konačnih (21:20) za Sunčane.

Šibenčani imaju gotovo maksimalan učinak u gostima u regionalnoj ligi. Jer, osim ova dva boda iz Rijeke već su u džep stavili ‘trobod‘ na startu sezone kod Crvene Zvezde u Beogradu. jedini poraz zabilježili su u prošlom kolu od vrlo jakog Radničkog iz Kragujevca u Crnici.

U idućem kolu Solaris gostuje kod Primorca iz Kotora.

image

Vaterpolisti Solarisa još jednom slavili u gostima

arhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

Primorje - Solaris 20:21 (4:4, 6:4, 3:2, 2:5, 5:6)

RIJEKA- Bazen na Kantridi. Suci: Goran Gavrilović i Marko Matijević.

Primorje: Čubranić, Dragošević, Le. Dujmić, Tončinić (1), Brubnjak (4), Dašić (6), Snel (1), K. Babić (2), Burburan, L. Babić, Crippa (5), Franulović, Kren, Lu. Dujmić (1).

Solaris: Pavić, D. Akrap (4), Bralić, R. Akrap, Vrbnjak (1), Petković (6), Vlahović (1), Pelicarić (4), Vrdoljak (1), Bulat (1), Koprčina (3), Šparada, Štrkalj, Goleš.

21. listopad 2024 14:15