StoryEditorOCM
Ostalostiže jaka mladost

Vaterpolo poslastica u Crnici: ‘Volio bih da se bazen napuni, malo treba da se sve upali‘

Piše Krešimir Gulin
24. listopada 2024. - 14:12

Šibenski prijatelji sporta doći će na svoje u petak navečer. Najprije, u 18 sati igraju nogometaši Šibenika u Koprivnici. Samo dva i pol sata kasnije na potezu su vaterpolisti Solarisa. Oni će u svom bazenu u Crnici dočekati zagrebačku Mladost u Premier regionalnoj ligi.

Rekli bismo, prava je to poslastica za ljubitelje vaterpola. Jer, Zagrepčani su se silno pojačali tijekom ljeta. Na Savi su angažirali ‘pola‘ trofejne reprezentacije Hrvatske (Vrlić, Harkov, Bukić, Biljaka...) i u momčad ‘ulupali‘ silan novac. Odnedavno, na klupi im je i legenda svjetskog vaterpola Igor Milanović.

Međutim, nije ni Solaris za potcijeniti. Dapače, Sunčani su odlično krenuli u ovo jako natejcanje i već su upisali tri pobjede u gostima. Posebno je odjeknula ova zadnja, protiv prvaka Crne Gore Primorca iz Kotora:

image

 Andrija Vlahović

Nikša Stipaničev/Cropix

- Mladost je po imenima i uloženom novcu favorit za osvajanje titule prvaka Hrvatske. Osim toga, žele igrati važnu ulogu i u Regionalnoj ligi, gdje su uz Radnički i Novi Beograd te naše Jadrana i Juga kandidati za final four. Nedavno sam kazao kako nitko protiv Solarisa nije favorit u Crnici, ali treba biti realan i znati da je Mladost baš moćna ekipa. U Šibenik dolaze s novim trenerom Milanovićem, vrlo vjerojatno dodatno ‘napaljeni‘ da pokažu kako vrijede više nego što su pokazivali do sada. No, i mi smo na pozitivnom valu, s tri pobjede u gostima. Imamo samo jedan poraz i to doma od Radničkog, premda smo i tada pružili dobru partiju. Ponavljam, respektiramo Mladost, ali imamo što pokazati. Jer, ove sezone smo baš dobri. Imamo i rotaciju koja je možda lani bila problem- gorovi Andrija Vlahović, uz Antonija Petkovića najiskusniji igrač u Solarisovim redovima.

Vlahović ima jednu želju vezano za utakmicu s Mladosti:

- Baš bih volio da se bazen napuni u petak navečer. Igranje je pred punim tribinama je veliki poticaj. U dobrom smo naletu i malo treba da sve ‘upali‘- poručio je Vlahović.

25. listopad 2024 08:16