StoryEditorOCM
OstaloPrigoda za revanš

Vaterpolo poslastica u Crnici: Publike neće biti, ali stvar spašava YouTube

Piše Krešimir Gulin
15. prosinca 2020. - 09:58

Poslije gotovo mjesec dana evo opet vaterpolista Solarisa u akciji na bazenu u Crnici. U srijedu u 18 sati u goste im stiže riječko Primorje. Prava je šteta što će i ta poslastica za ljubitelje vaterpola proteći bez gledatelja zbog epidemioloških mjera. Međutim, ljubiteljima tog sporta utjeha će biti Solarisov You Tube kanal na kojem će moći uživo pratiti utakmicu iz Crnice.

Prema svemu sudeći, bit će to vrlo uzbudljiva utakmica. Jer, Solaris i Primorje su po kvaliteti ekipe jedna drugom do uha, uz splitski Mornar momčadi koje čine onaj drugi ešalon hrvatskog vaterpola, odmah iza Juga, Mladosti i Jadrana.

Minulih nekoliko sezona Solaris i Primorje su stalno vodili izravne borbe oko pozicija u domaćem prvenstvu, ili Kupu. Manje- više 'Sunčani' su bili uspješniji. Sve do nedavnog polufinalnog turnira Kupa Hrvatske odigranog u Duborvniku gdje su ti suparnici odigrali neriješeno (7:7). U konačnici, taj je rezultat više odgovarao Riječanima, koji su se plasirali na završni turnir, i što je vrlo važno, dobili pravo na njegovu organizaciju.

Takav rasplet donio je poprilično razočarenje u redove Šibenčana, stoga je prvenstvena utakmica prigoda za sportski revanš:

- Mi na ovu utakmicu ne gledamo na takav način. Na Prvenstvo gledamo kroz jednu prizmu, a na Kup smo gledali kroz sasvim drugu. U prvenstvu nam je cilj ući među prvih pet ekipa, prestići splitski Mornar. Naravno, velika želja bi nam bila pobijediti Primorje na svom bazenu- govori Jure Marelja, trener Solarisa.

Inače, u već spomenutom domaćem prvenstvu Solaris do kraja prvog kruga još čekaju utakmice s Galebom (do Badnjaka) i POŠK-om (iza Nove godine). Međutim, prije treba odraditi mini derbi s Primorjem:

- Čak mislim da je Primorje za malo koplje kvalitetom ispred nas i Mornara. Ali, ne bježimo od činjenice da kući želimo pobiejditi. Blizu pobjede smo bili i u Dubrovniku, no nismo uspjeli zbog našeg neiskustva i niza nesretnih okolnosti. Vjerujem da će ovaj put naši igrači biti bolji. Smatram da će u konačnici pobjednika odlučiti nijanse. Ili, pobijedit će ona ekipa čijih više igrača bude imalo dobar dan- veli trener Šibenčana.

U taboru Sunčanih jako dobro znaju odakle im prijeti najveća opasnost. Snaga Primorja ponajprije leži u činjenici što su pod paskom trenera Igora Hinića već dugo na okupu. Ekipa je to koja je skup iskustva i mladosti. Od super iskusnog Borisa Letice, koji je igrao i u Šibeniku, preko Cara, Rakovca, Brubnjaka, Paparića, Čubranića, Čunka...

U svakom slučaju respektabilna ekipa koja jamči dobru utakmicu.

23. travanj 2024 22:01