StoryEditorOCM
OstaloUspjeh i na četvrtom frontu

Vaterpolisti Solarisa u velikoj četvorki hrvatskog vaterpola: Evo s kime će Sunčani igrati na završnom turniru Kupa

Piše Krešimir Gulin
12. prosinca 2021. - 10:51

Iz tabora Solarisa jasno su najavili kako na polufinalni turnir Kupa Hrvatske u Dubrovnik idu namjerom da se plasiraju na final four, i u tome su i uspjeli.

Ruku na srce, ždrijeb je pomazio Šibenčane pa se već nakon plesa kuglica moglo naslutiti da će se momčad trenera Jure Marelje plasirati na završni turnir koji se idućeg vikenda igra u Zagrebu.

Naime, Sunčani su smješteni u dubrovačku skupinu s domaćinom Jugom, splitskim POŠK-om, zagrebačkim Medveščakom i korčulanskim KPK-om. Po rejtingu je bilo jasno da će glavnu riječ voditi Jug i Solaris.

Ono što je papir sugerirao, bazen je potvrdio.

U prvom kolu Jug je uvjerljivo svladao Solaris (18:9). Bilo je to svojevrsno zagrijavanje za Sunčane koji su potom morali odraditi posao s objektivno slabijim protivnicima.

Tako je i bilo, Solaris je pokazao kvalitetu više u odnosu na POŠK (15:6) i Medveščak (21:7), tako da utakmica posljednjeg kola s KPK-om nije imala značaj za konačni poredak.

Druga polufinalna skupina, ona zagrebačka, objektivno je bila kvalitetnija. Osim Jadrana i Mladosti koji su izborili nastup na final fouru, na Savi su bili smješteni i nezogdni Mornar i Primorje.

Dakle, na završnom turniru Kupa Hrvatske u zagrebu 18. i 19. prosinca Solaris će zaigrati u društvu hrvatskih velikana-Juga, Jadrana i Mladosti.

25. travanj 2024 16:38