StoryEditorOCM
OstaloZASJAT ĆE SUNCE U CRNICI

Vaterpolisti Solarisa u subot navečer pred izazovom sezone: Radničkoga će (s)lomiti obranom

Piše Borislav Juras
15. studenog 2018. - 11:49

Šokantna vijest o smrti omiljenog im bivšeg trenera Grge Renje bacila je u drugi plan vijesti o pobjedama vaterpolista Solarisa. Čak je, u znak žalosti, i njihovo "sunce" na Facebook stranici kluba potamnilo, izgubilo boju.

Zasjat će to sunce opet, možda već nakon subote, kad će, zbog Renjina odlaska, Solarisova momčad imati dodatni motiv da mu posveti pobjedu u Crnici, u ligaškom derbiju s Radničkim iz Kragujevca. I bez ove crne vijesti, njima je dovoljan motiv dolazak najozbiljnijega konkurenta za prvo mjesto u regionalnoj A-2 ligi.

Kraću stanku u prvenstvu igrači Solarisa iskoristili su za dvodnevne mini pripreme u Dubrovniku, gdje su odigrali nekoliko trening utakmica s Jugom. Potom su s lakoćom primirili domaćega Galeba (15:7). U makarskom bazenu su imali vodstvo 8:0 pred kraj druge četvrtine, pa do kraja ipak bili milostivi prema bivšem suigraču Nimcu i ostalima.

- Nije bilo realno tražiti da ih dobijemo 20 ili 30 razlike. Ono što mi je bilo bitno, ozbiljnost u igri, to smo imali u prvoj fazi utakmice, kad smo i stvorili veliku prednost - kaže Solarisov trener Joško Kreković.

I sam je svjestan da s Radničkim neće biti nimalo prostora i mogućnosti za (p)opuštanje. Ta je momčad još uvjerljivijim pobjedama krenula u sezonu, dobila i Primorje u Rijeci...

- Koga god da su dobili, u Crnici nitko iz ovog ranga ne može biti favorit protiv nas. Znamo da je riječ o najozbiljnijem rivalu dosad, dobro posloženoj momčadi koja ima dva stranca, odnosno sedam, osam igrača nesporne kvalitete. Znamo i da je ovo ispit na kojem nema varanja, pogotovo u obrani. Taj segment nam mora biti na maksimalnoj razini, kao temelj kojim ćemo lomiti suparnika - istaknuo je trener Joško Kreković.

Njemu će dodatni (obrambeni) adut u ovoj utakmici biti veteran Andrija Komadina, koji je, po planu, propustio tri prethodne, lakše utakmice.

Dvoboj Solarisa i Radničkog iz Kragujevca igra se ove subote u Crnici. Početak je u 20 sati.
 

16. travanj 2024 07:35