StoryEditorOCM
OstaloPočinje Liga 6

Vaterpolisti Solarisa pred najvećim izazovom sezone; Prvi protivnik koji im dolazi u Crnicu lani ih je zavio u crno

8. veljače 2020. - 11:57

Poslije pauze od dva i po mjeseca vaterpolisti Solarisa vraćaju se službenim utakmicama. Naime, ovog vikenda počinje Liga 6, ili završnica natjecanja u A2 regionalnoj ligi.

Podsjetimo, prvoplasirani iz Lige 6 će izboriti izravan plasman u viši rang, dok će drugoplasirani morati u kvalifikacije s pretposljednjim iz A1 lige. U Ligu 6 s najvećim izgledima za promociju ulaze Solaris i kragujevački Radnički koji startaju poravnati s po 31 bodom. Mnogi smatraju kako će predusan biti njihov međusobni sraz koji je na rasporedu u drugom kolu, idući vikend u Kragujevcu.

No, do tada, 'sunčani' moraju odraditi prvu prepreku u Ligi 6. Ona se zove Nais. Momčad iz Niša Šibenčani su pobijedili na gostovanju (16:14) u prvom dijelu sezone:

- Držim kako smo dobro odradili prvi dio sezone. U pauzi smo također dobro radili. Posložili smo igru, fizički se obnovili, jer nam je prvi dio sezone bio silno intenzivan- kazao je Joško Kreković, trener Solarisa.

On ističe kako protiv Naisa ne mogu pobjeći od uloge favorita:

- Međutim, ne smijemo zaboraviti kako nas je Nais lani zavio u crno. Cijenimo ih, ali ta utakmica će biti teška onoliko koliko je mi učinimo teškom. Trebamo ući ozbiljno i pobijediti- veli trener Šibenčana.

Premda je u fokusu momaka iz Crnice Nais, teško je iz misli izbaciti derbi s Radničkim koji ih čeka za tjedan dana:

. Znam da zvuči kao floskula, ali doista moramo ići utakmicu po utakmicu. Momci su realni i svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Vjerujem kako će kvalitetno odgovoriti na sve zahtjeve koji stoje pred nama- drži Kreković.

Andrija Vlahović, kapetan 'Solarisa' kaže kako je momčad željna utakmica nakon duge pauze:

- Sigurno smo favoriti protiv Naisa u svom bazenu. Digli smo samopouzdanje i igru. Naravno, nakon pauze teško je očekivati da će već u prvoj utakmici sve izgledati bajno, no najvažnije je dobiti tu prvu- govori Vlahović.

A potom se spremati za Radnički...

- Jasno, ali glavna tema trenutačno nije Radnički, nego Nais- opet će Vlahović.

Utakmica Solaris- Nais igra se u nedjelju u 18 sati na bazenu u Crnici.

19. travanj 2024 03:10