StoryEditorOCM
Ostaloslavlje u crnici

Vaterpolisti Solarisa na korak do Europe: furiozni početak utakmice Sunčanima donio važnu pobjedu

Piše Šibenski.hr
16. travnja 2023. - 10:22
Vaterpolisti Solarisa pobijedili Mornar u prvoj utakmici razigravanja za peto mjesto u prvenstvu Hrvatskearhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

Šibenski Solaris je slavio u prvoj utakmici za 5. mjesto protiv gostiju iz Splita, Mornara BS, piše HVS

Sunčani su mogli ostvariti možda čak i uvjerljiviju pobjedu budući da su dobili prve tri četvrtine, te su uoči zadnjih 8 minuta imali pet pogodaka prednosti, 11:6.

Solaris je imao otvaranje ‘iz snova’ – 4:0. Prvi su pogodak gosti postigli tek sekundu prije kraja prve četvrtine (Roko Akrap). Minutu prije poluvremena, Solaris je povećao prednost na 5 razlike, (7:2). Odlično je djelovala domaćinova obrana, posebno s igračem manje, a ponajbolji strijelac gostiju, Duje Akrap nije imao svoj napadački dan, šut 1-8. Prve tri četvrtine voda je išla na šibenske mlinice u svakom segmentu, da bi se u zadnjoj dionici razbudili mornarevci i iskazali svoje pravo lice.

Ovu su četvrtinu igrači trenera Borisa Pavlovića dobili glatkih 3:0, te na koncu učinili poraz rezultatski puno podnošljivijim, (11:9 za Solaris). Međutim, bila pobjeda s 2 ili 12 golova razlike, to je u svakom slučaju 1-0 za Solaris.

Podsjetimo, za 5. mjesto se igra do dvije pobjede, dakle moguća je i treća utakmica. Sljedeća, druga utakmica na rasporedu je u Splitu, u subotu, 22. travnja, piše HVS

Za Solaris su igrali: Marin Šparada (15 obrana), Paolo Jakovčević (3), Vice Erak, Luka Rak, Petar Čondić Kadmenović, Domagoj Butić (3), Karlo Kreković, Toni Radan, Jerko Penava (3), Borna Sirovec, Noa Burburan (1), Toni Šparada (1), Lucian Štrkalj, Šimun Brajković.

20. travanj 2024 11:40