StoryEditorOCM
OstaloBitka za treće mjesto

Vaterpolisti Solarisa brzo se vratili na pobjednički put: Sunčani ruše hrvatskog velikana u Crnici?

Piše Krešimir Gulin
12. studenog 2021. - 18:22

Nakon poraza u prošlom kolu od euroligaša Jadrana, vaterpolisti Solarisa brzo su se vratili pobjedama u prvenstvu Hrvatske. Ceh je platio drugi splitski klub POŠK, koji je na svoje traženje bio domaćin u šibenskoj Crnici. Konačni rezultat bio je 23:7 za Sunčane, formalnog gosta u svom bazenu.

Bila je to četvrta prvenstvena pobjeda momčadi trenera Jure Marelje, dok POŠK ima pet poraza u isto toliko kola.
Tek nešto više od jedne četvrtine Splićani su držali rezultatski priključak. Poveli su 4:3, a onda stigli i na minus jedan (5:6) početkom druge četvrtine.

Sljedeći zgoditak POŠK je postigao tek pred kraj treće četvrtine, dok su Šibenčani u međuvremenu čak osam puta pogađali mrežu sasvim solidnog vratara Splićana Sunare koji je obranio čak tri peterca.

Najefikasniji u redovima Solarisa bili su Pelicarić i Penava s po četiri gola. Trostruki strijelci bili su Goreta, Sirovec i Čondić Kadmenović. Po dva puta mrežu Splićana pogađali su Malenica, Bulat i Koprčina.

image
Trener Solarisa Jure Marelja i Antun Goreta
Ante Baranić/Cropix

- Ušli smo u utakmicu kako treba, nismo potcijenili protivnika i sada se možemo mirno pripremati za utakmicu s Mladosti u idućem kolu, ali i za prvi turnir Regionalne lige u drugoj polovici studenoga- kazao je Borna Sirovec, mladi centar Solarisa koji je ljetos došao u Crnicu iz zagrebačkog Medveščaka.

Inače, Sirovec je član U20 reprezentacije Hrvatske i potencijalno bi trebao biti jedan od najboljih sidruna u zemlji. međutim, pred njim je još dosta rada. No, Crnica se u proteklom razdoblju pokazala kao idealna sredina za razvoj mladih igrača. Dovoljno je samo kazati da su, među ostalima, i Lončar i Obradović na posudbama u Solarisu napravili prve prave profesionalne korake u karijeri

U idućem kolu, Solaris će imati veliki ispit, budući da im u Crnicu dolazi zagrebačka Mladost. Naime, prema prognozama većine poznavatelja vaterpolskih prilika u Hrvatskoj baš će Sunčani i Žapci voditi izravnu borbu za treću poziciju, iza favoriziranih Juga i Jadrana. Jer, Mladost je poprilično oslabljena u odnosu na prošlu, trofejnu, sezonu (otišli Bukić, Harkov, Miloš, Vrlić, Radu,...), dok je Solaris definitivno narastao, budući da je većina momčadi ostala na okupu, izuzev Hercega i Stahora.

Igrački egzodus

No, unatoč igračkom egzodusu u redovima momčadi sa Save ostalo je niz respektabilnih imena (Jurlina, Marcelić, Dašić, Lazić, Biljaka,...)

- Što se tiče te borbe za treće mjesto o kojoj mnogi govore, rekao bih da je Mladost ipak kvalitetom malo ispred nas. Čujte, oni imaju nekolicinu nositelja igre iz prošle sezone kada su osvajali trofeje. Ako baš hoćete, neki od njih su bili i na nedavnom reprezenattivnom okupljanjuu Italiji. Također, u tu borbu za sam vrh tablice bih uključio i Mornar i Primorje. Držim da ćemo se svi mi dizati tijekom sezone. Međutim,ove sezone svakako imamo šansu u pojedinim utakmicama protiv Mladosti- drži Jure Marelja, trener Solarisa.

Prema njegovim riječima, eventualna pobjeda nad Žapcima odlično bi došla njegovoj momčadi, prvenstveno da se nastavi niz dobrih igara i rezultata kojima Sunčani plijene tijekom cijele sezone:

- Pobjeda bi nam bila i lijep podstrek za prvi turnir Regionalne lige koji se igra u Splitu od 24. do 27.studenoga. Da zaključim, pobjeda bi nam dobro došla, no ni poraz nije nikakva katastrofa jer će se pitanje poretka u vrhu rješavati u proljeće iduće godine, a ne sada- zaključio je Marelja.

- U utakmicu protiv Mladosti ući ćemo s velikom željom i voljom, baš kao i u svim već odigranim utakmicama ove sezone. Mladost vidim kao jednu mladu momčad, nekoliko njenih igrača pozvano je u A reprezentaciju, međutim, smatram da i mi imamo kvalitetu. Uspijemo li ostvariti u bazenu ono što pripremamo zadnjih desetak dana, bodovi ne bi trebali izostati- kazao je Antun Goreta, napadač Sunčanih.

Utakmica između Solarisa i Mladosti zakazana je za subotu, 13. studenoga u 18 sati.

19. travanj 2024 11:28