StoryEditorOCM
OstaloFALA LIPA

Vaterpoliste Solarisa je na drugo mjesto "lansirala" Vojvodina, a sada ih u kvalifikacijama za Prvu regionalnu ligu očekuje srpski velikan, nekadašnji prvak Europe 

10. ožujka 2019. - 16:56

Vaterpolisti Solarisa izborili su kvalifikacije za A1 Regionalnu ligu! Šibenčani su jučer ostvarili pobjedu na riječkoj Kantridi protiv Primorja (4:7). No, na drugo ih je mjesto u konačnom poretku Druge regionalne lige lansirala novosadska Vojvodina. Novosađanima su Šibenčani zasigurno poslali poruku "fala lipa", kad su saznali da su u srpskom okršaju zaustavili njihova konkurenta, kragujevački Radnički (7:7). I na taj način pogurali Solaris prema Regionalnoj eliti.

Solaris je do slavlja u Rijeci predvodio kapetan Andrija Vlahović. Njegova su tri šuta završila u mreži Primorja.

- Nisam se baš naspavao nakon sinoćnje utakmice. No, to je sve od uzbuđenja. Vjerovali smo da, ipak, možemo do druge pozicije, ali bi naša pobjeda bila pirova da Vojvodina nije odigrala do kraja sportski – javio nam se Vlahović.

Momčad Joška Krekovića i u Rijeci je prezentirala vaterpolski „catenaccio“. Primili su samo četiri pogotka, no ovoga puta je funkcionirao i napad. U strijelce su se, osim Vlahovića, upisali Štrkalj, Begović, Pelicarić i Bušelić.

- U obrambenom dijelu su dobro funkcionirali blokovi, a Šparada je briljirao na golu. Odigrali smo baš muški, karakterno. Onako, kako smo trebali i prošloga tjedna u Nišu. Da smo dobili tamo, ne bismo se ni doveli u situaciju da ovisimo o drugima – ističe Andrija.

U A1 Regionalnu vaterpolsku ligu direktno se plasirala Budva, koja je jučer „pomela“ Nais u gostima (6:12). Šibenčani će, pak, put do Prve regionalne lige vjerojatno tražiti preko nekadašnjeg prvaka Europe, beogradskog Partizana. Naime, Partizan je trenutačno pretposljednja momčad A1 lige, dok Primorac Kotor ima dva boda više. U zadnjem kolu, za deset dana, Beograđani igraju u Splitu protiv Jadrana, a Kotorani u Zagrebu s Mladosti, pa nije realno očekivati da netko od njih dođe do bodova.

Već je, međutim, poznato da će se kvalifikacije igrati za četrnaest dana. Solaris prvu utakmicu igra u Crnici, a drugu u gostima. 

20. travanj 2024 02:24