StoryEditorOCM
Ostaloslavlje u francuskoj

U rijetko viđenoj drami Solaris stigao do prve pobjede u Europi: ključne poteze vukli mladi vratar Sunčanih i iskusni kapetan

Piše Krešimir Gulin
15. studenog 2023. - 22:45

Vaterpolisti Solarisa stigli su do prve pobjede u grupnoj fazi Len Euro Cupa. Nakon tri poraza, poslije izvođenja peteraca svladali su na gostovanju francuski Tourcoing. Bila je to silno uzbudljiva utakmica, koja je okončana na rijetko viđen način.

Ključnu ulogu odigrao je mladi vratar Solarisa Ante Lacmanović koji je obranio peterac svom francuskom kolegi Offneru. Nakon toga, peterac za pobjedu Solarisa zabio je kapetan Antonio Petković

Inače, peterce je Šibenčanima donio Petković golom postignutim tri sekunde prije kraja utakmice. Međutim, Petković je u glavnoj ulozi bio i 13 sekundi prije isteka vremena kada je skrivio peterac iz kojeg je domaćin poveo (10:9).

Činilo se da će tada Solaris izgubiti tijesno još jednu uitakmicu, ali tako nije mislio Petković, koji je još jednom pokazao da u ‘haubici iz Vrpolja‘ još ima baruta.

Osim Petkovića, sjajnu utakmicu odigrao je još jedan odlični šuter Solarisa- Roko Pelicarić koji je zabio četiri gola

Ovaj rezultat lijep je uspjeh za momčad trenera Denisa Seferovića, budući su za suparnika imali iskusnu momčad punu internacionalaca, koja ima i dvojicu odličnih francuskih reprezentativaca Marzoukija i Cannonea.

Valja istaknuti kako je Solaris bio poprilično oslabljen u ovoj utakmici, budući da je zbog bolesti u Šibeniku ostao pouzdani vratar Marin Šparada.

Ruku na srce, trener domaćih nije koristio iskusnog srpskog čuvara mreže Branislava Mitrovića.

Inače, Solaris je vodio većim dijelom utakmice. Početkom zadnje četvrtine golom Petkovića poveli su i (9:7). Međutim, sve do pogotka istog igrača u samoj završnivi više nisu uspjeli svladati domaćeg golmana Offnera.

Do kraja grupne faze natjecanje, Sunčane čekaju još dvije utakmice na svom bazenu. Najprije će 23. studenog ugostiti Palermo, a potom 9. prosinca i Barcelonu.

Tourcoing- Solaris 17:18 (2:2, 3:3, 2:3, 3:2, 7:8)

Tourcoing: Mitrović, Lepoint (2), Cathudal, Ćutović, Durik (1), Živković (2), Miličić, Furman (4), Marzouki (5), Cannone (1), Brguljan (2), Bliek Pannetier, Offner.

Solaris: Štrkalj, Desnica, Brajković, R. Akrap, Jakovčević, Petković (7), D. Akrap (2), Pelicarić (6), Vrdoljak (2), Bulat, Burburan (1), Šparada, Lacmanović.

01. svibanj 2024 21:04