StoryEditorOCM
OstaloVaterpolski spektakl u Crnici

U petak u 20 sati prva kvalifikacijska utakmica s Partizanom; Ulaz se neće naplaćivati, ali nitko na bazen neće moći bez ulaznice: evo gdje možete do traženog papirića

19. ožujka 2019. - 13:39

Turbulentan je bio završetak sezone u A2 regionalnoj ligi za vaterpoliste Solarisa. Četiri kola prije kraja "sunčani" su držali sve u svojim rukama i izgledali kao najozbiljniji kandidat za izravni plasman u viši rang. No, onda su uslijedile tri utakmice (Budva, Radnički, Nais) u kojima su osvojili samo jedan bod, pa su u posljednje kolo ušli s trećeg mjesta i činili se kao veliki gubitnici. Ipak, momci trenera Joška Krekovića slavili su u Rijeci kod Primorja (7:4) i uz pomoć Vojvodine koja je remizirala s Radničkim (7:7), uspjeli izboriti drugo mjesto na tablici koje im je donijelo dodatne kvalifakcije za ulazak u A1 ligu.

Šibenčani će u pripetavanju igrati s beogradskim Partizanom. Prva utakmica je na rasporedu u petak (22. ožujka) u 20 sati na bazenu u Crnici, a uzvrat je 30. ožujka na beogradskoj Banjici:

- Evidentno, ova sezona je uspješna za Solaris. Šlag na tortu bio bi prolaz protiv Partizana- kazao je Mile Nakić, član stručnog savjeta VK "Solaris" i legendarni trener koji je bio izbornik čak četiriju reprezentacija.

 

 

Uoči kvalifikacija s Beograđanima oglasio se i Bojan Krvavica, jedan od najstarijih šibenskih vaterpolskih djelatnika:
- Definitivno, tekuća sezona je korak naprijed za naš klub i podsjeća me na sezonu 1986./87. kada je Solaris osvojio drugo mjesto u prvenstvu Jugoslavije baš iza Partizana. Tko zna tko bi bio prvak tada daleko najjače lige na svijetu da nas u Herceg Novom nije "pokrao" beogradski sudac Petrović- prisjetio se Krvavica.

Partizan je klub velike povijesti, dovoljno je spomenuti da je riječ o sedmerostrukom prvaku Europe. No, blistavu povijest zamijenila je surova sadašnjost. Trenutačno su "crno- bijeli" ovršeni, i to od strane beogradske Gradske čistoće. U tako teškom su financijskom stanju da razmišljaju o prodaji klupskih trofeja, a u svom bazenu ne treniraju već tjednima, jer nemaju za grijanje...

Nadu u prolaz Solarisu grije i podatak da je Partizana u Kupu Srbije porazio Radnički iz Kragujevca, kojeg su "sunčani" svladali ove sezone u Crnici. Jednako kao i činjenica da je lani Šabac kao drugoplasirani u A2 ligi slavio u kvalifikacijama protiv Budve:

- Partizan je definitivno veliki klub, samo što je ovaj današnji ipak malo dalje od te stare slave. No, Partizan respektiramo, jer su ozbiljna ekipa i skupina mladih igrača koji su dobro vođeni. Ne bojimo ih se i stojim pri onome što govorim od početka sezone, a to je da u Šibeniku osim Solarisa nema favorita- po običaju je optimist Joško Kreković, trener Solarisa.

Kreković se nije dao navući na tanak led na pitanje kolika pobjeda bi ga zadovoljila u prvoj utakmici:
- Mogao bih odgovoriti da bih bio zadovoljan s deset razlike...Ali, pitanje je koliko je to realno. Čujte, najvažnije je u prvoj utakmici pobijediti i onda ići dalje i razmišljati o uzvratu u Beogradu. Rekao bih da su Solaris i Partizan otprilike 50:50 po kvaliteti. Dakle, odlučivat će nijanse- misli Kreković.

 

 

Logično da utakmica Solarisa i Partizana nosi nešto veći sigurnosni rizik. Među ostalim, na bazenu u Crnici se očekuje i veći broj Funcuta. Stoga su klub i policija održali nekoliko sastanaka s navijačima i poduzeli neke preventivne mjere:

- Nitko na bazen neće moći ući bez ulaznice. Međutim, ulaz na bazen neće se naplaćivati, ali svatko mora imati svoju kartu. Funcutima ćemo podijeliti 100 ulaznica na njihov zahtjev. Preostalo nam je još 400 ulaznica čime ćemo popuniti kapacitet bazena u Crnici. Svi koji žele na utakmicu s Partizanom moraju podići ulaznice u prostorijama kluba u Crnici svakog dana od 9 do 12 sati. Jedino ograničenje je da jedna osoba može uzeti maksimalno dvije karte- istaknuo je Jakša Knežević, tehnički tajnik Solarisa.

19. travanj 2024 02:31