StoryEditorOCM
Ostalosrce na vrućem asfaltu

U nedjelju se vozi za Nagradu grada Skradina, a među dvjestotinjak vozača su i dvije dame! Na stazi će se naći čak 14 Formula

Piše Josip Ćaleta Car
5. lipnja 2021. - 10:02

I ove godine prvog vikenda lipnja pitoreskni Skradin postat će centar automobilističkog svijeta kada je regija u pitanju. No, ovoga puta otišlo se i dalje. Ovogodišnje 15.po redu izdanje brdsko brzinske utrke okupilo je preko 200 vozača, točnije 204 iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Austrije, Italije i Francuske. Inače ova utrka boduje se za prvenstvo Hrvatske, BiH i prvenstvo Slovenije.

- Moram reći da smo iznenađeni velikim brojem prijavljenih vozača. Taj broj preko dvjesto pokazatelj je da ova utrka ima posebno mjesto u srcima vozača, što nam daje obvezu da budemo još agilniji u stvaranju imidža Skradina kao najbolje i najljepše utrke, istaknuo je Robert Podrug, predsjednik AK Mihovil, koji spada sigurno među najbolje organizatore u državi.
O tome najbolje govori činjenica da skradinska utrka ima svega petnaestak posto manje prijavljeni od Buzeta, koji je sinonim u svijetu automobilizma i to europskih razmjera.

image
Robert Podrug
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Lovci na rekorde

Staza duga 3400 metara ugostit će najbolje vozače, ali i lovce na rekorde staze. Trenutačni rekord drži Dejan Dimitirijević sa svojim Seat Leone, koji je lani vozio 1.39,907, no za očekivati je da ove godine taj rekord bude srušen. Glavna prijetnja dolazi od Domagoja Perekovića sa Mitsubishi Lancerom, te Slovenca Milana Bubniča sa Lancia Delta Integrale. Zanimljivo da će se na stazi naći i dvije dame Sanja Smrdelj koja u Yugu ima ugrđen motor Laca Delta Integrale od 350KS, te Kerstin Taus sa Subaru Imprezom.

Ovogodišnje izdanje imat će i medijsku pozornost, tako će se utrka pratiti i putem Kreator TV. Ipak ako želimo nekoga posebno izdvojiti kao atrakciju ove utrke, to je svakako Francuz Sebastien Petit, koji je među četiri najbrža Europljanina sa Formulom Norma Nova. Inače na skradinskoj stazi ove godine startat će čak 14 Formula.

Hvala sponzorima

- Moramo zahvaliti našim sponzorima bez kojih se sve ovo ne bi moglo organizirati, naravno i svim sucima koji su istinski zaljubljenici u ovaj sport, te svojom ljubavlju uvelike pomažu da sve ovo uspije, zaključio je na kraju Robert Podrug. Za kraj valja spomenuti da će između ostalih među promo vozilima biti predstavljeno i 14 Porschea, što će cjelokupnom događanju dati dodatnu draž.

Subotnji treninzi startaju od 13 sati, dok je početak utrke planiran za nedjelju u 10 sati. U oba dana vrijedit će poseban režim prometa, pa će staza, koja se proteže od Skradina do Ercega u oba dana biti zatvorena od 9 do 21 sat. Skradinska ljepotica sigurni smo zablistat će ponovno svojim punim sjajem, a oni koji po prvi puta dolaze u Skradin zasigurno će se i u buduće vraćati ovoj utrci.

image
brdska utrka automobila Skradin
AK Mihovil
25. travanj 2024 13:01