StoryEditorOCM
OstaloMINI NOGOMET

U Mađarskoj održano europsko prvenstvo na kojemu je u više kategorija nastupilo 136 ekipa iz 18 država: Šibenčani prvaci Europe!

Piše Josip Čaleta-Car
4. listopada 2018. - 16:22

Šibenik ima još jednog europskog prvaka. Nakon niza koji su godinama ostvarivali kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji, Krešimirov grad dobio je prvaka i u mini nogometu. Naime, svim ljubiteljima malog baluna poznata je činjenica da je hrvatska mini nogometna reprezentacija čak tri puta ponijela naslov viceprvaka Europe, no u klupskom natjecanju Šibenik je otišao korak dalje i okitio se naslovom europskog prvaka.

Bili su suvereni

Mađarski Szekesfehervaar bio je domaćin europskog prvenstva u više kategorija, pa je tako nastupilo 130 ekipa iz 56 europskih gradova, predstavljajući 18 zemalja. Momčad Šibenika nastupila je u seniorskoj konkurenciji, a kroz skupinu je prošla više nego suvereno.

Već na otvaranju prvenstva slavili su protiv ukrajinske Rivne s 2:1, no to im je bilo čisto opipavanje pulsa, jer su već u drugom kolu do vrha napunili mrežu srpskog Šapca slavivši s 5:0. Treću pobjedu u skupini, koja im je donijela i startnu jedinicu u osmini finala, ostvarili su protiv izraelskog Jeruzalema s 3:1.

U osmini finala također nije bilo neizvjesnosti, Šibenik je uvjerljivo svladao predstavnika Albanije, Tiranu, sa 6:1, što im je u četvrtzavršnici donijelo moldavskog Tiraspola. U još jednom susretu punom lijepih golova, hrvatski predstavnik je pokazao svoju kvalitetu i sa 6:2 otišao u polufinale, gdje ih je čekao domaćin.

Otvoren i tvrd susret otišao je na stranu Šibenčana rezultatom 2:1, što je značilo i finale protiv prvog favorita turnira, češkog predstavnika Chomutova. Uzbudljiv susret nakon 40 minuta završio je bez pobjednika, 2:2, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Šibenski vratar Ante Dujić uspio je zaustaviti dva udarca, a kada je Mario Orlović pogodio pretposljednji kazneni udarac, značilo je to i veliku šibensku feštu u srcu Mađarske.

Najbolji strijelac

Šibenčani su se tako na svom prvom europskom prvenstvu okitili naslovom prvaka, a u svojim redovima imali su i najboljeg vratara, već spomenutog Antu Dujića, te najboljeg strijelca Šimuna Popova, koji je u sedam ogleda postigao 11 pogodaka. Inače, boje Hrvatske pod imenom Šibenik branili su većinom članovi županijskog prvoligaša CB Kula, pojačani nekolicinom vrsnih igrača.

Do laskave titule stigli su: Ante Dujić, Marin Goreta, Šimun Popov, Mario Orlović, Tony Junaković, Šime Brajković, Ante Goreta, Željko Maretić, Željko Tanfara i Antonio Kulušić.

08. svibanj 2024 02:26