StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLO

U Crnici u novoj sezoni imaju 'sveti cilj' - plasman u prvu regionalnu ligu: Solaris želi među elitu

Piše Borislav Juras
5. lipnja 2018. - 11:12

Iako im sezona nije završila po idealnom scenariju (propuštena prilika za peto mjesto u prvenstvu Hrvatske), to ne mijenja smjer koji su u vaterpolskome klubu Solaris već zacrtali. Novu sezonu su označili kao onu u kojoj je "sveti cilj" plasman u elitnu, prvu regionalnu ligu.

- Prve korake u osnaživanju momčadi smo već napravili. Dogovorili smo ostanak Andrije Vlahovića i praktički riješili povratak Karla Eraka iz Splita. I ostatak pojačanja će najvjerojatnije biti šibenski momci, povratnici u naš klub. Iznimka bi mogao biti samo sidraš. Rastanak s Kobom Kintsurashvilijem možda i nije definitivan, iako on ima ambicije zaigrati u jačoj ligi od naše, druge regionalne. Andrija Komadina je najavio kraj karijere, pa nam je i jedan bek na meti - veli Tomislav Perak, aktualni predsjednik vaterpolskog kluba Solaris.

Hoće li, u svoj toj trci za pojačanjima, "žrtve“ biti mladići Solarisa?! Oni u koje se donedavno zaklinjalo, u drugome su dijelu sezone seniorske utakmice igrali malo (Šparada, Malenica) ili nimalo (Erak, Sabioni), često bili i izvan momčadi. Posljedice njihova (seniorskog) neigranja, osjete se već u juniorskim utakmicama. Bit će zanimljivo vidjeti kakav će im status biti nakon dolaska novih pojačanja...

- U klubu je jasno opredjeljenje da ti mladi momci dobiju priliku. Koliko će prilika imati, ovisi i o njima samima, odnosno njihovu voljnom momentu, upornosti, radu na treninzima - kaže Perak.

Najave su još da će se trenerskom kadru Solarisa priključiti peti čovjek, ali i da će, s većim ambicijama, doći i do promjena u upravljačkoj strukturi kluba. U prijevodu, početkom ljeta će biti održana sjednica Skupštine kluba, na kojoj bi Solaris mogao dobiti i novog predsjednika! To neće značiti Perakov odlazak iz kluba, nego njegovu orijentaciju na logistički dio, u kojem može najviše dati...

04. svibanj 2024 18:45