StoryEditorOCM
Ostaloreakcije na pobjedu

Tucak: ‘Koja je to energija i koliko plivanja, stvarno te dovedu do ludila. Sada nas čeka najteža utakmica na turniru‘

Piše Iva Majić
21. srpnja 2023. - 14:27

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su reprezentaciju Japana sa 17:12 (4:3, 3:3, 8:3, 2:3) u zadnjem susretu grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. Osigurali su drugo mjesto u skupini “C” te će za plasman u četvrtfinale igrati protiv Crne Gore. 

Nakon utakmice oglasio se izbornik Ivica Tucak

- S Japanom je uvijek nezgodno, ali to je nevjerojatno...  Koja je to i kolika energija, koliko plivanja. Stvarno te dovode do ludila, rekao bih. Najbitnije je da smo pobijedili i da smo bili fokusirani. Da je bilo problema tijekom igre, bilo je. Mađare su držali možda čak i tri četvrtine u "egalu". Ono što smo željeli u ovoj utakmici, to smo dobili. Potrošili smo se junački, mentalno i fizički. 

Crna Gora?  

Poštujem jako tu mladu momčad, poštujem svojeg kolegu Gojkovića, inače mojeg bivšeg kapetana u Jadranu iz Herceg Novog dok sam ih vodio. Bilo bi mi draže da smo se susreli kasnije, recimo u polufinalu. Osmina finala je prva eliminacijska utakmica, i najteža na turniru. Puno vremena za odmor nemamo. Rekao sam igračima prije utakmice s Japancima da imamo put, ili Srbija i Italija ili Crna Gora. Odabrali smo ovaj put, a znam njihov kvalitete, baš kao i mane. Bit će teška, gledao sam njihov susret protiv Srbije. Oni su bili dominantni prve dvije četvrtine, da mi je nevjerojatno kako su na kraju izgubili. Samo, to nam dodatno pokazuje da imaju adute, istina i mane. Nadam se da ćemo mi te mane iskoristiti - izjavio je izbornik Ivica Tucak. 

Ante Vukičević, također se osvrnuo na utakmicu s Japancima: 

- Kao i uvijek protiv Japanaca izuzetno teška fizička utakmica, taktički su na visokoj razini, a uz to plivaju od prve do zadnje minute. Zato je ova utakmica i tjelesno, ali i mentalno bila iscrpljujuća jer oni koriste i najmanji prostor za napasti, za pucati po golu. Pripremit ćemo se, odnosno odmoriti do osmine finala. Malo smo puno golova primili, to jedino, ali nema veze, to je iza nas. Sada se okrećemo Crnoj Gori. 

Luka Bukić, već je najavio i sljedeći susret:

- Crna Gora je odlično otvorila protiv Srbije, da bi onda malo pali kasnije. S njima treba igrati vrlo koncentrirano. Igrali smo već jednom ovog ljeta s njima, na pripremnom turniru u Herceg Novom. Odlična su momčad, ali i mi ćemo se jednako tako pripremiti za njih. Moramo ući agresivno i koncentrirano u obrani, od tamo sve kreće. Ako taj dio posla dobro obavimo, bit će nam puno lakše u napadu. 

Je li sada bitnija psihička priprema ili kvalitetan odmor od prvog dijela natjecanja? 

- I jedno i drugo. Uostalom, sigurno je da se i Crna Gora dosta umorila. Imali su i oni zahtjevnu utakmicu protiv Srbije, zaključio je Bukić. 

27. travanj 2024 17:25