StoryEditorOCM
OstaloRukomet

Trenerski mag donio i njemačke marketinške trikove: evo kako će Vodičani zahvaliti svim prijateljima kluba

31. ožujka 2019. - 15:21

Još se mnogima čini nevjerojatna informacija kako je rukometni mag Vlado Stenzel, olimpijski pobjednik i svjetski prvak, odlučio trenirati "malene" Vodice, ili klub koji se natječe u 2. HRL-jug.

Premda je Stenzel debelo zakoračio u deveto desetljeće života, energije mu ne fali. Ozbiljno je zasukao rukave, pa svojim Vodičanima ne prenosi samo sportsko znanje, već im "prodaje" i marketinško iskustvo koje je stekao u dugogodišnjoj pečalbi u Njemačkoj:

- Čujte, Vodice kao i druge slične klubove muči kronična besparica i ako se ne trgnemo nikada nećemo moći i vječno ćemo ostati gdje jesmo. Međutim, mi smo ambiciozna sredina i težimo prema profesionalizmu, premda smo klub u začetku. Unatoč tome, središnji smo u ovom kraju i vidimo prigodu za napredak. To više što sam okružen ljudima koji imaju otvorene uši za dobre ideje - počeo je Stenzel.

Evo, koju ideju je inicirao proslavljeni trener:
- Dakle, naš predsjednik Mario Petrović svojim je rukama izradio ploču na kojoj će biti imena svih prijatelja i sponzora kluba. Ta praksa je odavno zaživjela u Njemačkoj, naročito u amaterskim klubovima. Doduše, prije je to bilo pravilo čak i kod prvoligaša. No, danas se uglavnom zadržalo na razini druge ili treće lige. Naša zamisao je da na toj ploči bude 100 prijatelja kluba, onih koji će svake godine dati neku svoticu klubu. Mi smo odlučili da će svoje mjesto na njoj zaslužiti svatko onaj tko pomogne klubu s 3000 kuna ili više. Zauzvrat, ta ploča će se nalaziti u dvorani u kojoj igraju Vodice. Nažalost, zbog dimenzija dvorane u Čistoj Velikoj gdje smo trenutačno domaćini, nemoguće je da ona bude uz samo igralište. Međutim, postavit ćemo je u foaje dvorane, gdje svi gledatelji i službene osobe prolaze, tako da će opet biti na vidljivom mjestu. Inače, meni je nevjerojatno da grad poput Vodica nema jednu pravu rukometnu, odnosno sportsku dvoranu. To je meni nepoznanica broj jedan! S takvom dvoranom, mogli bismo puno toga napraviti. Ali, to je tema za neke druge razine... - govori Stenzel.

Trenutačno je na ploči samo jedno ime:
- U pravu ste, no mi još nismo službeno ni započeli s ovom kampanjom. Učinit ćemo to tek ovih dana. No, na ploči je već upisano ime mog dugogodišnjeg prijatelja iz Njemačke Rudolfa Brunnera, vlasnika tvrtke sportske opreme, koji je našem klubu donirao 60 otežanih lopti od 500 grama, koje nam služe za trening šuta. Svaka lopta košta po 40 eura i to je značajna donacija za naš klub. Uostalom, njemu reklama i nije potrebna, njemu je cilj bio samo pomoći. Međutim, osim mjesta na našoj ploči i on će, kao i svi ostali prijatelji kluba, dobiti posebnu zahvalnicu koju je također izradio naš predsjednik Mario Petrović. Ona će biti mali znak pažnje i uspomena za sve one koji su nam pomogli - zaključio je Stenzel.

25. travanj 2024 04:10