StoryEditorOCM
Ostalosjajan nastup u puli

Taekwondo klub Solaris se vratio s Prvenstva Hrvatske s čak 17 medalja! Šibenik dobio pet državnih prvaka i dvoje reprezentativaca

Piše Šibenski.hr
15. ožujka 2022. - 17:51

Ovog vikenda u Puli u dvorani sportskog centra Mate Parlov održano je Prvenstvo Hrvatske u ITF taekwondo-u. Na prvenstvu je i nastupio i taekwondo klub Solaris sa svojih 11 članove koji su ostvarili zapažene rezultate, među kojima je čak pet prvaka Hrvatske u svojim uzrastima!

Tako su u kadetskom uzrastu Šime Bačelić i Karla Slavica u borbama srebreni i obveznim sastavima formi brončani, dok su Marin Rajčić i Ante Fuštin brončani u formama.

Duje Bačelić se penjao na najviše postolje i iz borbi i iz obveznog sastava formi. U četvrtfinalu i polufinalu formi je pobjeđivao jednoglasnom odlukom sudaca, dok je u finalu ponovno izvodio zadanu formu jer su odlučivale nijanse te se zasluženo okitio zlatnom medaljom.

U juniorskom uzrastu Katarina Tudić je bila zlatna u borbama nakon što je pobjedila klupsku kolegicu, a u formama je četvrtfinale pobjedila i u polufinalu izgubila 2:1 sudačkom odlukom i zasluženo osvojila srebrenu medalju.

image
Taekwondo klub Solaris

Luka Štrkalj je bio srebreni u borbama nakon što je izgubio od klupskog kolege i brončani iz formi nakon dobivenog četvrtfinala nije uspio pobijediti u polufinalu.

Vinko Slavica je srebreni iz formi, nakon što je pobjedio u dva kola, u finalu je izgubio. U borbama se okitio zlatnim odličijem nakon dominacije u polufinalnom meću, u finalnom je pobjedio klupskog kolegu. Isto tako je proglašen najboljim juniorom natjecanja i uručen mu je prigodni pehar.

Seniorka Ana Vukić se okitila zlatom iz borbi i isto tako je izborila mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

Njezin klupski kolega Marin Lucić je zlatni u seniorskom uzrastu u borbama i formama. U borbama je deklasirao sve protivnike, te je u finalnoj borbi natjerao protivnika na predaju izvanrednim nožnim tehnikama. U formama je isto tako superiorno prevladao sve protivnike, nakon čega je proglašen najboljim seniorom turnira i uručen mu je prigodni pehar. Ovim je osigurao mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

Trener Frane Erak je bio centralni sudac na borilištu. Borci taekwondo kluba Solaris su se okitili sa ukupno 17 medalja, od kojih su 7 zlatnih, 5 srebrenih i 5 brončanih,

23. travanj 2024 16:11