StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Svi u Crnicu! Počinje borba "sunčanih" za peto mjesto; Solaris preko POŠK-a gleda Europu

2. svibnja 2018. - 11:10

Bliži se kraj vaterpolske sezone, međutim za momčad Solarisa taj je konac praktički vrhunac. Naime, Šibenčani u srijedu u 19,45 sati kada u Crnici ugošćuju splitski POŠK počinju razigravanje od petog do osmog mjesta u Prvenstvu Hrvatske. "Sunčani" imaju jasan cilj- osvajanje 5. mjesta:

- Tako je, to peto mjesto donosi igranje u Europi i to je naš cilj. Zato smo zimus i doveli pojačanja Andriju Vlahovića i Kobu Kintsurashvilija, koji su se odlično uklopili u našu momčad- govori Luka Rak, igrač Solarisa.

Kako bi se uopće upustili u borbu za petu poziciju, Šibenčani najprije trebaju preskočiti POŠK. Tada ih u drugom krugu čeka bolji iz dvoboja riječkog Primorja i zagrebačkog Medveščaka. Sraz s POŠK-om igra se na dvije utakmice, s time da može odlučivati i gol razlika. Uzvratna utakmica je u subotu na splitskom bazenu u Poljudu:

- Naravno da je bitna gol razlika, ali ako uđemo u utakmicu na način da previše o tome razmišljamo neće biti dobro. Treba igrati gol po gol i jasno pokušati izvući što bolji rezultat. Teško je očekivati da će sve biti odlučeno već u Crnici- misli Renato Vrbičić, trener Solarisa.

POŠK je u borbi za polufinale relativno glatko izgubio od gradskog rivala Mornara:
- Valja istaknuti da je POŠK u tim utakmicama bio bez dva vrlo važna igrača Eleza i Vulete. Ne znamo koji su razlozi njihovog neigranja i hoće li biti u sastavu protiv nas. U svakom slučaju, očekujemo tvdru i tešku utakmicu. Motivirani smo i želimo preskočiti prvu prepreku u pohodu na peto mjesto- ističe Rak.

I trener Vrbičić posebno podcrtava Marka Eleza:
- Zasigurno je Elez POŠK-ov glavni igrač. Zaista ne znamo hoće li igrati. Čujem kako je ozlijeđen, kako ga bole leđa... Iskreno, volio bih da ne igra. No, i bez njega je POŠK ekipa puna iskustva. Držim kako su daleko teži protivnik od onih s kojima smo igrali u Regionalnoj ligi. Prije svih, tu mislim na bivšeg reprezentativca Aljošu Kunca. Međutim, mi smo tempirali formu za ove dvije utakmice i sve podredili njima. Držimo kako su nam one ključne u borbi za toliko željeno peto mjesto i ponovni izlazak Solarisa u Europu. Kompletni smo i spremni za dovoboj- zaključio je Vrbičić.

25. travanj 2024 07:55