StoryEditorOCM
OstaloTežak meč

Svi su zabrinuti, što se to događa s Đokovićem? ‘Osjećam se jako loše, gušio me...‘

Piše Marko Bilić
5. studenog 2023. - 12:00

Novak Đoković je finalist Masters turnira u Parizu i vrlo vjerojatno će još jednu godinu zaključiti kao najbolji tenisač svijeta. I ne samo godinu...

U ‘Gradu svjetla‘ srpskom je tenisaču u nekoliko navrata ‘prijetila pomrčina‘, imao je teške mečeve, spašavao neugodne rezultatske situacije, ali je preko Etcheverryja, Griekspoora, Runea i Rubljeva uspio izboriti finale protiv Bugarina Grigora Dimitirova.

I protiv Andreja Rubljova svjetski broj jedan je vodio maratonsku bitku. Izgubio je prvi set, tražio medicinski time-out, izgledalo je da će meč otići na stranu Rusa, ali je Đoković uspio ‘izvući živu glavu‘ za konačnih 5:7, 7:6(3), 7:5. Meč vam ne treba prepričavati, rezultat sve govori.

image

Ipak pobjeda...

Afp

Poslije susreta Novak je nahvalio Rubljeva "nikad nisam igrao protiv boljeg Rubljova, bio je fantastičan, sat i pol bez ijedne pogreške" i dodao:

- Mučio me kao što zmija guši žabu.

Međutim, potom je otkrio nešto što je jako zabrinulo sve njegove navijače:

- U početku se nisam osjećao najbolje, već tri tjedna se osjećam jako loše. Nekako sam pronašao energiju i snagu, vjerovao sam da se mogu vratiti. Nadam se tome i u finalu.

Ne bi mu bilo prvi put... Žaba sa sto života.

image

Medicinski time-out

Afp
image

Borba sa samim sobom

Afp
28. travanj 2024 01:09