StoryEditorOCM
OstaloIGRE NA OTOKU

Svi će boduli sutra put Zlarina - vraćaju se 'Pripetavanja'!

18. kolovoza 2017. - 16:59

Vraćaju se "Bodulska pripetavanja"! Nekad vrlo popularna nadmetanja stanovnika malih naseljenih otoka šibenskog arhipelaga ove će se subote, nakon duga četiri ljeta, ponovno organizirati na Zlarinu.

– "Bodulska pripetavanja" nije trebalo ni prekidati. Teško je dočarati sjajnu atmosferu koja je vladala na našim otocima. Tko nam je kriv kad smo poslije Guberine, Boranića i Mikuličina dali organizaciju u ruke Antonu Dobri, kojemu do "Pripetavanja" očito nije stalo, pa se sve ugasilo unatoč daljnjem interesu otočana – oglasio se Boris Pelajić Pele, koji je ovog ljeta zasukao rukave da s drugim zanesenjacima oživi tu manifestaciju.

Za razliku od prijašnjih godina, kad je u kalendaru bilo šest natjecanja, zlarinsko će izdanje "Bodulskih pripetavanja" biti i jedino ovoga ljeta. S namjerom da se u budućnosti ta lijepa tradicija ponovno vrati među šibenske bodule.

– Jasno nam je da je, zbog financijskih razloga, nemoguće organizirati šest ili sedam "Pripetavanja", kao što je prije bio slučaj. No, bitno je da vratimo "Bodulska pripetavanja" na otoke. Vjerujemo da će ovaj susret na Zlarinu potaknuti sve nas da se ponovno pokrenemo. Da ćemo već dogodine imati tri domaćinstva – najavio nam je Zlarinjanin Josip Furčić, koji je zajedno sa šibenskim jadrijašima jedan od najzaslužnijih za oživljavanje ove manifestacije.

Na Zlarin će stići ekipe iz Prvić Luke i Šepurine, Kaprija, Žirja i Jadrije. U odnosu na prije, nedostajat će samo Krapanj. Boduli će se natjecati u kartama, balotama, plivanju, vaterpolu, nogometu i potezanju konopa. Sve će početi u 16 sati balotama, a završiti u pravilu najatraktivnijim natjecanjem, onom u potezanju konopa.

19. travanj 2024 10:17