StoryEditorOCM
OstaloRegionalna liga

Sunčani porazom zaključili turnir u Budvi: ‘All star‘ Novi Beograd bio prejak za Solaris

Piše Krešimir Gulin
23. siječnja 2022. - 13:09

Vaterpolisti Solarisa porazom su zaključili drugi turnir regionalne Premier lige čiji je domaćin bila crnogorska Budva. Očekivano, prejakim seza Sunčane pokazala momčad Novog Beograda koja je slavila 14:8.

Ekipa trenera Jure Marelje dobro se držala samo u prvoj četvrtini (2:3), da bi već u drugoj četvrtini 'mega' momčad iz Beograda dala gasa i dobila tu dionicu s velikih (6:1). Do kraja utakmice, družina koju s klupe vodi proslavljeni Vladimir Vujasinović rutinski je održavala prednost.

Najraspoloženiji kod Solarisa bio je trostruki strijelac Antun Goreta. Dva gola postigao je Eugen Koprčina, dok su jednom super iskusnog Gojka Pijetlovića svladali Ivan Malenica, Borna Sirovec i Jerko Penava.

Inače, Solaris je u Budvi odigrao četiri utakmice i osvojio četiri boda.Sunčani su do svoje druge pobjede u regionalnoj ligi došli protiv domaćina (11:5), remizirali su sa zagrebačkom Mladosti (5:5) te su poraženi od Jadrana iz Herceg Novog (12:11) i Novog Beograda.

Šibenčani su trenutačno deseti na tablici sa sedam osovojenih bodova. Sunčane čeka još jedan turnir, od 18. do 20. veljače, kojemu će domaćin biti srpski Kragujevac.

Na tom turniru, ujedno i posljednjem ove sezone, Solaris je u grupi s duborvačkim Jugom, kotorskim Primorcem te tri srpska predstavnika- Partizanom, Šapcem i Radničkim. 

25. travanj 2024 21:53