StoryEditorOCM
Ostalo‘ŠIBENIK OPEN 2022‘

Španjolke izdominirale na Šubićevcu: u glavnom turniru startalo osam Hrvatica, najdelje otišla Tara Würth

Piše B. JURAS
13. listopada 2022. - 14:42

Dvije španjolske tenisačice su dominirale na „Šibenik Open 2022“, turniru iz W25 svjetske serije pod okriljem ITF-a. Pobjednički pokal na glavnom terenu kompleksa na Šubićevcu je podigla 20-godišnja Jessica Bouzas Maneiro. Ona je u finalu pojedinačne konkurencije nadigrala vršnjakinju i zemljakinju Leyre Romero Gormaz sa 6:3, 6:3. Ljevoruka Leyre je u Šibenik stigla nakon tri uzastopne titule na turnirima iz W25 serije. Činilo se da će i do četvrte, nakon što je u polufinalu nadmašila jednu od prošlosezonskih osvajačica šibenskog turnira, Francuskinju Jeanjean (6:3, 4:6, 6:4), ženu koja je ove godine igrala treće kolo Roland Garrosa i pritom pobijedila Karolinu Pliskovu, nekad prvu igračicu svijeta. No, u finalu nije imala rješenja za Bouzas.

Osim što su otišle najbogatije sa Šubićevca, dobile najviše iz fonda nagrada od 25 tisuća dolara, Španjolkama je pripalo i najviše bodova za rang listu. Bouzas je osvajanjem turnira dobila 50, a finalistica Romero 30 bodova.

U glavnom turniru je startalo osam hrvatskih igračica. Tara Würth je stigla do polufinala, gdje ju je zaustavila ukupna pobjednica. Turnir parova je osvojila poljsko-australska kombinacija, Weronika Falkowska i Jaimee Fourlis. One su u

finalu bile bolje (6:4, 6:2) od Grkinje Eleni Christofi i Amerikanke Christine Rosca.

Ovaj profesionalni turnir na zemljanim terenima Šubićevca je bio kategoriju iznad prošlogodišnjih W15, pa je i privukao jača, poznatija imena, bolje rangirane igračice. Prva nositeljica je bila Mađarica Reka Luca Jani, uoči Šibenika 105. na WTA rang listi, a u zadnji tren je nastup otkazala Rumunjka Mihaela Buzarnescu, bivša „top 20“ igračica. Vrijedni domaćini iz teniskog kluba Šubićevac, uz one koji su im dali podršku, opet su iskoristili turnir i za turističku promociju grada, pa je u svijet poslana i slika Španjolki s pokalima na tvrđavi Barone, s koje puca pogled na Šibenik i akvatorij!

19. travanj 2024 02:03