StoryEditorOCM
Ostaloregionalna vaterpolo liga

Solaris protiv Crnogoraca traži bodove spasa: Do subote će se pjeniti u bazenu u Crnici

Piše Krešimir Gulin
19. siječnja 2023. - 09:37

Vaterpolisti Solarisa u svom bazenu u Crnicu od danas do subote biti će domaćini trećeg turnira Premier Regionalne vaterpolo lige. Osim domaćina, na turniru će sudjelovati splitski klubovi Jadran i Mornar, dubrovački Jug Adriatic osiguranje te crnogorski predstavnici Jadran iz Herceg Novog te Primorac iz Kotora.

Premda će nakon Šibenika zavšni četvrti turnir ligaškog djela Premier Regionalne lige biti održan u Splitu od 23. do 25. veljače, utakmice koje će biti odigrane u Crnici imaju silan značaj. Ili, uvelike će odrediti putnike na Final four turnir čijji je termin pomaknut na 25 i 26. ožujka, ali još više odrediti sudbinu onih koji bi mogli kliznuti u niži rang.

Što se gornjeg dijela tablice tiče, u Crnici će karte miješati najljući rivali iz hrvatskog prvenstva- Jug i Jadran. Oba najjača hrvatska kluba trenutačno su u dobroj poziciji, dijele treće i četvrto mjesto na tablici s po jednim porazom. Ispred njih su srpski predstavnici Novi Beograd i Radnički iz Kragujevca koji su slavili u svih pet odigranih utakmica.

Dojam je da će pobjednik iz međusobnog šibenskog dvoboja Juga i Jadrana, koji se igra u petak u 20.45 sati, biti siguran sudionik Final foura, iako bi se oba naša predstavnika trebala u konačnici naći na završnom turniru.

Puno neizvjesnija je situacija na dnu. Trenutačno su najugroženiji baš Solaris i kotorski Primorac, koji su na dnu sa svih pet poraza iz dosadašnjih utakmica. Čini se kako će njihov dvoboj u četvrtak u 20,45 sati biti onaj koji “para gaće”, jer poraženi će do kraja lige imati malo prigoda za vađenje i izbjegavanje posljednjeg mjesta koje vodi u A1 regionalnu ligu.

Šibenčani se nadaju kako bodove spasa mogu uzeti i protiv drugog crnogorskog kluba- Jadrana iz Herceg Novog, s kojim igraju u petak u 19 sati.

Inače, Sunčane će prvi put u regionalnoj ligi s klupe voditi novi trener Denis Seferović, koji je zamijenio Juru Marelju, a koji je preuzeo splitskog Jadrana. Pitanje je u kojem sastavu će Solaris nastupiti, jer su probleme s ozljedama u zadnje vrijeme imali važni igrači Čondić-Kadmenović i Radan.

Nešto ugodniju poziciju od Solarisa u borbi za ostanak ima splitski Mornar, koji je moguća tri boda spasa osvojio na početku lige baš protiv Šibenčana. Mornar će bodove s kojima bi definitivno osigurao ostanak u elitnom razredu regionalnog vaterpola također tražiti kontra Crnogoraca Primorca i Jadrana.

U svakom slučaju, ljubitelje vaterpola čekaju tri vrlo zanimljiva dana u Crnici.

 

07. lipanj 2023 15:40