StoryEditorOCM
Ostalovaterpolo

Solaris pojačan u nastavak sezone: vratio se Goreta, pregovara se s još jednim Šibenčaninom

Piše Krešimir Gulin
11. siječnja 2021. - 16:11

Vaterpolisti Solarisa pojačani ulaze u novu godinu i nastavak sezone. Kako doznajemo, uprava kluba kao novogodišnji dar treneru Juri Marelji pod bor je stavila Antuna Goretu. Dakle, šibenski vaterpolist vraća se u matični klub iz kojeg je otišao još 2011. godine u dubrovački Jug, kao srednjoškolac i veliki talent hrvatskog vaterpola.

U međuvremenu je taj lijevi vanjski igrač nastupao u mađarskom Vasasu, talijanskom Anziju te splitskim Mornaru i Jadranu.
Prema informacijama koje smo dobili u Crnici, Goreta je dogovorio suradnju sa Solarisom u trajanju od godine i po dana.

Premda mu je tek 25 godina na plećima, Goreta bi mogao preuzeti ulogu vođe mlade momčadi Sunačanih. Naime, i trener Marelja je priznao kako u prvom dijelu sezone nisu iznjedrili lidera u bazenu, što je bio silan problem Sunčanima u presudnim trenucima nekih važnih utakmica. Ili, Marelja i njegov stručni stožer nisu uspjeli nadomjestiti odlazak terceta najiskusnijih igrača iz prošle sezone (Vlahović, Kovačić, Mudražija).

Inače, Goreta je igrač koji preferira malo slobodniji stil igre, odnosno nije pristaša šabloniziranog vaterpola. Na to je navikao igrajući i u Mađarskoj, a slobodu je imao i u Anziju, gdje je bio najbolji strijelac talijanske A2 lige.

Iz njegove talijanske epizode vrijedi istaknuti i podatak da je dobitnik Plavu vrpcu Vjesnika, nagrade koju je dobio za podvig, kad je iz podivljaloga Tirenskog mora na plažu, sa suigračem, izvukao nekoliko kupača koji su se našli u opasnosti.

Zanimljivo, u davnim danima Goreta je, u školi košarke "Dražen Petrović“, bio suigrač Dariju Šariću.

Iz Solarisa su nam potvrdili kako bi u skoro vrijeme moglo biti još povrataka šibenskih vaterpolista u Crnicu. U tom smjeru, kako doznajemo, pregovara se s 25- godišnjim braničem Andrijom Bašićem, aktualnim članom grčkog Vougliamenija. Nije isključeno da povremeni reprezentativac na ljeto Atenu zamijeni Crnicom.

Inače, Solaris će od 14. do 17. siječnja sudjelovati na polufinalnom turniru Premier regionalne lige u Dubrovniku. Sunčani će snage odmjeriti s domaćim Jugom, kragujevačkim Radničkim i crnogorskim predstavnicima Jadranom iz Herceg Novog, Budvom i Primorcem iz Kotora.

Dvije prvoplasirane momčadi izborit će plasman na završni turnir Regionalne lige. Objektivno, Solaris nema prevelikih rezultatskih aspiracija na tom turniru. Međutim, utakmice s jakim suparnicima trebale bi odlično doći mladoj šibenskoj ekipi kao priprema za nastavak sezone. Prvi ispit, poslije dubrovačkog turnira, bit će im gostovanje kod splitskog POŠK-a. Očekivanom pobjedom na Poljudu Solaris bi izborio plasman u Ligu 6.

19. travanj 2024 05:03