StoryEditorOCM
Ostaloslavlje sunčanih

Solaris ostvario prvu pobjedu u regionalnoj ligi. U Crnici je sve bilo jasno nakon samo nekoliko minuta

Piše Krešimir Gulin
1. listopada 2023. - 20:06

Vaterpolisti Solarisa upisali su prvu pobjedu u Premier regionalnoj ligi. Nakon tri uvodna poraza kontra Juga, Jadrana iz Herceg Novog i Jadrana iz Splita, Sunčani su očekivano slavili protiv Mornara (16:10) na svom bazenu u Crnici.

Već poslije nekoliko uvodnih minuta bilo je jasno u kojem smjeru će ići utakmica. Šibenčani su zabili iz sva tri prva napada. Recept momčadi trenera Seferovića bio je uvijek isti. Na dva metra nezaustavljiv je bio centar Bulat, koji je izboriodva isključenja i jedan peterac.

S igračem više neumoljiv je bio Petković, dok je peterac realizirao Vrdoljak za(3:0). Gosti su smanjili nakon četiri minute igre, a u tim trenucima je bio siguran domaći vratar Šparada koji se pobrinuo da se ‘mornarevci‘ sasvim ne približe.

Inače, gotovo cijeli susret Solaris je imao 4-5 golova prednosti. Svaka nada Splićana u eventualni pozitivni rezultat nestala je koncem treće četvrtine kada je isključen s pravom zamjene centar Buzdovaćić.

Budući da je Solaris imao sigurno vodstvo, dosta minuta Seferović je dao mladim šibenskim vaterpolistima Braliću, Brajkoviću, Babari i Desnici.

Solaris- Mornar 16:10 (5:1, 2:2., 4:4, 5:3)

Solaris: Šparada (12 obrana), Bralić (1), Brajković, R. Akrap, Jakovčević, Petković (5), D. Akrap (1), Pelicarić (2), Vrdoljak (4), Bulat (3), Burburan, Babara, Štrkalj, Desnica.

Mornar: Kordić (15 obrana), Prezzi (1), Hrvatić (1), Stojanac (1), Omrčen (2), Uvodić, Bušelić (4), Buzdovačić, Čumbelić, Ćurković, Penava, Gudurić (1), Vukašin, Dodoja.

Igrač više: Solaris 5/10; Mornar 3/8.

Peterci: Solaris 1/2; Mornar 1/2.

27. travanj 2024 13:53