StoryEditor
OstaloVaterpolo

Solaris na korak do Europe: 'sunčani' na revanš u Split nose veliku prednost

12. svibnja 2019. - 11:43

Poslije prve utakmice za peto mjesto u Prvenstvu Hrvatske iz Crnice je Europa puno bliža nego iz Poljuda. Naime, vaterpolisti Solarisa na uzvrat u Split koji će i konačno odlučiti tko će iduće sezone igrati u Kupu LEN-a nose devet golova prednosti. Premda se po viđenom u prvoj utakmici, može bez puno oklijevanja konstatirati kako bi to trebala biti formalnost. Jer, teško da POŠK ima čime iznenaditi Solaris.

Od samog početka 'sunčani' su se nametnuli. Poveli su 2:0, a mogli su i više da su Vlahović i Bušelić iskoristili peterce. Međutim, nakon što je Vukić smanjio iz peterca (2:1), domaći zabijaju četiri gola za redom. Najraspoloženiji je bio Roko Pelicarić, koji je triput 'bušio' vratara POŠK-a Bratima. S druge strane, odlično je funkcionirala obrana, koja je cijele sezone jako oružje momčadi trenera Joška Krekovića. Ono što nisu 'zakočili' braniči Solarisa zaustavljao je odlični vratar Šparada.

Prednost koju su Šibenčani izgradili u prve dvije četvrtine u drugom dijelu utakmice bez većih poteškoća su 'podebljali' do konačnih plus devet.

Inače, utakmica je počela minutom šutnje za nedavno preminulog dr. Mira Županovića, nekadašnjeg predsjednika 'Solarisa'.

Solaris- POŠK 14:5 (3:1,5:2,3:2,3:0)

ŠIBENIK- Bazen u Crnici. Gledatelja 150. Suci: Maro Savinović i Jakov Blašković (oba iz Dubrovnika).

Solaris: Šparada (14 obrana), Malenica (1), Sabioni, Štrkalj (2), Begović (1), Erak (1), Vlahović (1), Pelicarić (5), Bušelić (1), Bulat (2), Lipar, Koprčina, Jukić, Kreković.

POŠK: Bratim (9 obrana), Ostojić, Sunara, Divković, Vukić (1), Penava (1), Prižmić, Gadža, Radan, Žurić, Borovčić Kurir (2), Jurić, Vuleta (1).

Igrač više: Solaris 3/6; POŠK 4/11.

Peterci: Solaris 1/3; POŠK 1/1.

Izdvojeno

24. siječanj 2021 22:26