StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Solaris je na pola puta do Europe; 'Na granici' ih još čeka samo splitski POŠK

10. svibnja 2019. - 14:39

Vaterpolisti Solarisa na pola su puta do igranja u Europi iduće sezone. Na europskom putu preskošili su riječko Primorje, a za izlazak preko granice još trebaju biti bolji od splitskog POŠK-a u dvije utakmice.

Prva je na rasporedu u subotu na bazenu u Crnici u 20 sati, a revanš tjedan dana kasnije na Poljudu.

- Čujte, POŠK je ipak igrao A1 regionalnu ligu i doduše ispao. Međutim, bez obzira što do nad dolaze informacije kako ne treniraju baš redovito, držim da nas čekaju dvije ozbiljne utakmice, no svakako imamo realne šanse da iz ovog dvooboja izađeno kao pobjednici. Ali, isto tako ne stoji teza da POŠK ništa ne igra i da nema ekipu- kaže Joško Kreković, trener Solarisa.

On je mišljenja kako je baš šibenska utakmica šansa 'sunčanih' za ukupnu pobjedu:

- Nas u Crnici nitko nije pobijedio, osim euroligaša splitskog Jadrana. Ako budemo pravi i agresivni naša pobjeda ne bi trebala biti upitna. Premda, ne bih bio zadovoljan sa samo jednim golom razlike, iako se radi tek o prvom poluvremenu. Moramo biti koncentrirani na svoju igru, prvenstveno na obranu i kako primiti što manje golova te strpljivo čekati svojih pet minuta koji će zasigurno doći tijekom utakmice- veli Kreković.

Inače, Solaris i POŠK igrali su međusobno samo jednom ove sezone. I to u Kupu Hrvatske, u utakmici koja nije imala nikakvog rezultatskog značenja, a slavili su Splićani. Međutim, gotovo jednoglasan je stav kako je Solaris teži dio posla na putu do europskih natjecanja napravio pobjedom na Primorjem:

- Na papiru je tako, no treba to pokazati i u bazenu. Činjenica je kako je Primorje dobro vođena i utrenirana ekipa. Uostalom, s njima smo odigrali dvije vrlo tvrde utakmice. Ponavljam, u utakmici s POŠK-om sve ovisi o nama- zaključio je Kreković.

 

26. travanj 2024 10:56