StoryEditorOCM
Ostaloposlastica u bazenu

Solaris brani čast Šibenika u Europi: u Crnicu stiže jedan od glavnih favorita za osvajanje titule

Piše Krešimir Gulin
6. listopada 2023. - 12:38
U subotu (19 sati) vaterpolisti Solarisa u Crnici dočekuju francuski Tourcoing u Len Euro CupuNikša Stipaničev/Cropix

Vaterpolisti Solarisa napravili su lijep rezultat u Len Euro Cupu. Sunčani su pomalo iznenađujuće prošli kvalifikacijsku skupinu u kojoj su bili bolji od rumunjske Oradee i srpskog Radničkog iz Kragujevca te se plasirali u grupnu fazu tog, drugog po snazi, natjecanja u Europi.

Ždrijeb im je u grupi donio respektabilne suparnike - francuski Tourcoing, talijanski Palermo i španjolsku Barcelonu. Uostalom, među 16 ekipa koje su ostale u ovoj fazi natjecanja i nema lakih protivnika...

Međutim, oni s kojima Sunčani otvaraju grupnu fazu su, po mnogima, jedan od glavnih favorita za osvajanje titule u LEN Euro Cupu. Riječ je o francuskom Tourcoingu, ekipe iz gradića na granici s Belgijom, ali očito dovoljno bogatog da obilato financira vaterpolo.

image

Antonio Petković

Niksa Stipanicev/Cropix

Jednako misli i iskusni napadač Antonio Petković, koji se poslije niza godina provedenih u inozemstvu u smiraj karijere vratio u matičnu Crnicu:

- Francuzi su ne samo favoriti naše skupine, nego i cijelog natjecanja, uz Savonu i Vasas. Mislim da ćemo lakše igrati s Palermom i Barcelonom nego s Tourcoingom. Oni su praktički legija stranaca, a francuska ekipa su samo zato što nose francusku zastavu na majici. Šalu na stranu, Tourcoing ima sjajnu momčad sastavljenu od 11 stranaca i dvojice Francuza. Među internacionalcima su Hrvati, Srbi, Slovaci, Mađari, Crnogorci... Široj publici jamačno će najpoznatije ime biti ono Branislava Mitrovića, vratara reprezentacije Srbije. Za njih igra i Mazrouki- najbolji vaterpolist Francuske svih vremena. Igrao sam s njim u Francuskoj i mogu reći da se radi o pravom bombarderu- govori Petković, kojemu je snažan šut također glavno oružje.

Uostalom, nije bez razloga ‘haubica iz Vrpolja‘ bila u reprezentaciji Hrvatske koja je u Riju 2016. godine osvojila srebrnu olimpijsku medalju...

Onda, ima li Solaris ikakve šanse u subotu u svojoj Crnici protiv takve snažne momčadi?

- Tko god nam dođe u Crnicu, pa makar to bio i Pro Recco, mi smo dužni napraviti sve dati sve od sebe da im otežamo uzimanje tri boda. Uostalom, imamo i obvezu jer Solaris u zadnjih 15-20 godina nije igrao natjecanje ovakve kvalitete- podvukao je Petković.

image

 Denis Seferović, trener Solarisa

Niksa Stipanicev/Cropix

Slično rezonira i trener Sunčanih Denis Seferović:

- Ugodno smo iznenadili na kvalifikacijskom turniru u Rijeci i zato među nama vlada umjereni optimizam pred početak grupne faze. Godi nam što smo jedini klub u Šibeniku u ekipnom sportu koji predstavlja grad u Europi. Zato se nadam kako ćemo pružiti dobar otpor objektivno jačim ekipama od nas- rekao je kormilar Solarisa.

Na početku sezone vidljivo je da Solaris ima malo uži roster nego što bi bilo idealno za gust raspored utakmica kakvom su izloženi. Stoga trenera Seferovića može veseliti podatak da se treninzima vratio Toni Šparada, koji može biti iskoristiv na više pozicija, prvenstveno na poziciji centra:

- Toni je tek jučer prvi put ušao u vodu.Još nije maksimalno spreman, ali je izrazi želju da pomogne ekipi. Zato će biti u sastavu za dvoboj s Francuzima i dat će svoj obol- zaključio je Seferović.

Utakmica Solaris - Tourcoing igra se u subotu u 19 sati na bazenu u Crnici.

01. svibanj 2024 21:03