StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Solaris bez gruzijskog centra na Srbe: Šabac noćas mora pasti!

26. siječnja 2018. - 09:34

Vaterpolisti šibenskog Solarisa prvu pobjedu u A-2 Triglav regionalnoj ligi ostvarili su prije dva kola na svom bazenu, kada su svladali Zadar (12:4). Uslijedilo je gostovanje kod Vojvodine u Novom Sadu. Bila je to, blago rečeno, čudna utakmica. Uoči zadnje četvrtine domaćini su vodili 8:7, a tada su na scenu stupili suci i nizom nečuvenih odluka "masakrirali" Šibenčane. Plod toga je da je Vojvodina posljednju dionicu dobila 7:0, što je rezultiralo s konačnih 15:7. Solaris još uvijek osjeća posljedice te utakmice, a najviše gruzijski sidrun Koba Kintsurashvili, kojemu je dosuđen "brutality". Zbog toga je automatski suspendiran za iduću utakmicu, odnosno za večerašnje gostovanje momčadi Šapca u Crnici. Trener Renato Vrbičić, dakle, neće moći računati na Kintsurashvilija, jedno od dva ovozimska pojačanja, ali će zato momčad voditi povratnik Andrija Vlahović.

- Protiv Zadra smo bili favoriti i nije bilo upitno hoćemo li pobijediti. Ta nam je utakmica bila važna da se napunimo samopouzdanjem. U Novi Sad smo išli boriti se, svjesni da su domaćini favoriti. Dobro smo se držali većim dijelom utakmice, no u završnici su nastupila dva čovjeka u bijelom i oduzeli nam šansu da se borimo za bodove. No, utakmica u Novom Sadu je prošlost. Odavno smo se okrenuli Šapcu i večerašnjoj utakmici. Riječ je o fizički jako moćnoj momčadi, ali na bazenu u Crnici nikome ne priznajem da je favorit - rekao je Vlahović.

Vaterpolisti Šapca nalaze se na trećem mjestu A-2 Triglav regionalne lige sa samo dva poraza. Trenutačno su na mini turneji po Dalmaciji, budući da su u srijedu igrali u Zadru i pobijedili domaćina 15:11.
- Taj rezultat ne svjedoči o pravoj snazi Šapca. Čak mislim da su se odmarali za utakmicu s nama, znajući da će im u Šibeniku biti kudikamo teže. Bez obzira bili oni umorni ili ne, mi moramo dobiti - govori napadač Solarisa.

U prvoj utakmici u Šapcu Solaris je poražen 7:2.
- Ah, tada su nam suci iskjučili Domagoja Bulata. Mi u utakmicama u Srbiji kao da smo osuđeni igrati bez centara - zavapio je Renato Vrbičić, trener Solarisa.

On će se u večerašnjoj utakmici opet morati osloniti na Bulata na poziciji "dva metra" budući da nema Kintsurashvilija.
- Uvjeren sam da će večeras biti neka sasvim druga pjesma. Mi smo jači za Vlahovića koji je jedan od najboljih igrača ove lige. No, valja znati da je Šabac čvrst protivnik, plivački odlično spreman s nekolicinom iskusnih igrača. Ipak, mi ćemo se dobro spremiti i napraviti sve da pobijedimo pred svojim navijačima - govori Vrbičić.

Bez obzira na to kako Solaris prođe protiv Šapca, jasno je da su u Crnici od nove godine zapuhali neki novi vjetrovi. Oni su se osjetili povratkom Vlahovića i angažmanom Kintsurashvilija. Njih dvojica jamac su da će šibenska publika na proljeće gledati puno kompetitivniji Solaris.
- Ne pretjerujem ako kažem da su njih dvojica digli cijelu momčad barem za 50 posto. Naročito Vlahović, koji je pravi vođa i koji je povukao ostatak ekipe - veli trener Solarisa.



U nastavku Regionalne lige Šibenčani nemaju prevelikog rezultatskog imperativa. Ostatak sezone trebao bi poslužiti prije svega kao priprema za prvenstvo Hrvatske. U planovima "sunčanih" najvažnije je biti ispred Medveščaka i Zadra kako bi izbjegli nedodirljivi Jug u četvrtfinalu domaćeg prvenstva.

- Ako nastavimo trenirati u ovom ritmu, a nema razloga da tako ne bude, mislim da u prvenstvu Hrvatske možemo ravnopravno igrati i sa splitskim klubovima. Osim možda Jadrana, koji se dodatno pojačao našim Goretom - drži Vrbičić.

Goreta je iz Mornara otišao u Jadran. On je jedan od niza Šibenčana u drugim klubovima. Nije tajna da uprava Solarisa razmišlja o povratku što je moguće više "odbjeglih" sinova.
- Mi smo još ove zime bili u kontaktu s nekim šibenskim igračima. Ali, pravilnik nam nije dozvoljavao registraciju više od dvojice igrača. Procijenili smo da nam je centar (Kintsurashvili) neophodan, a o Vlahoviću ne treba trošiti riječi. Njih dvojica su top pojačanja, a od ostalih naših igrača očekujem samo da se ugledaju na njih, pa će biti i više zadovoljstva na kraju sezone - zaključio je Vrbičić.

Već protiv Zadra na bazenu u Crnici bilo je dosta publike. U tom smislu dobra vijest za vaterpoliste Solarisa je i to što rukometaši Hrvatske nisu izborili polufinale, pa se neće preklapati s terminom utakmice sa Šapcom.

- Klub je dovođenjem pojačanja pokazao da razmišlja o boljem plasmanu i vraćanja vaterpola na mjesto koje zaslužuje svojim rezultatima i tradicijom. Pokrećemo još neke marketinške aktivnosti i želimo ponovno podići interes publike za vaterpolom. Pozvao bih prijatelje vaterpola na bazen i na pravo navijanje već u večerašnjoj utakmici - istaknuo je Perica Šišak, pomoćni trener Solarisa.

Utakmica Solaris-Šabac igra se na bazenu u Crnici s početkom u 19.45.

25. travanj 2024 00:12