StoryEditorOCM
Ostaločetverac bez kormilara

Slavica, Dobra i Knežić predstavljat će ‘Krku‘ na Europskom prvenstvu u Poljskoj

Piše T. V.
27. svibnja 2024. - 17:55
Ovogodišnje Europsko juniorsko prvenstvo u veslanju održat će se 1. i 2. lipnja u gradiću Kruszwica u središnjoj Poljskoj.Nives Crnogaća/

Ovogodišnje Europsko juniorsko prvenstvo u veslanju održat će se 1. i 2. lipnja u gradiću Kruszwica u središnjoj Poljskoj. Među više stotina veslačica i veslača iz 25 zemalja naći će se i 11 cura i momaka iz Hrvatske raspoređenih u 5 disciplina i to muški samac (skif), muški dvojac bez kormilara, muški i ženski dvojac na pariće, te muški četverac bez kormilara. Upravo u zadnje navedenoj posadi, s Fabiom Peruško, kolegom iz VK „Istra“ Pula, veslat će krkaši Jakov Slavica, Franko Dobra i Nikola Knežić.

Posada četverca prvi put zajedno je sjela u čamac na regati „Croatia Open 2024.“ koja se 6. i 7. travnja održala u Zagrebu kada su zauzeli treće mjesto. Potom su, tijekom svibnja, od strane izbornika prof. Darka Mikšića pozvani na Jarun radi sudjelovanja u izbornim utrkama za sastav juniorske izborne vrste. Tu su se naši momci pokazali u najboljem mogućem svjetlu: najprije su Jakov i Franko pobijedili u dvojcu, a Nikola i Fabio bili drugi, da bi potom u tzv. „hendikep“ utrci u kojoj je sudjelovalo više posada u različitim disciplinama i to kako juniorskih tako i mlađe-seniorskih, kao četverac bili uvjerljivo najbolji! Ovakvo izdanje osiguralo im je vizu za odlazak na Europsko prvenstvo bez potrebe za daljnjim provjerama na čemu čestitamo i njima i treneru Milanu Radečiću, popularnom Mimi, koji je ponovno pokazao da ima znanje i osjećaj za stvoriti kvalitetnu posadu.

image
Nives Crnogaća/

Na put od cca 1100 km (računajući od Zagreba) posade kreću u srijedu 29. svibnja, u petak 31. svibnja od 18,30 sati bit će priređena Opening Ceremony, da bi u subotu 01. lipnja Veliko Natjecanje počelo jutarnjim izlučnim utrkama i nastavilo se istog dana repesažima. U nedjelju su predviđene polufinalne, a zatim i finalne utrke. U disciplini četverca „bez“, osim naše, prijavljene su još i posade iz Austrije, Češke, Španjolske, Grčke, Italije, Poljske, Rumunjske i Srbije.

Zaključimo ovu najavu riječima trenera Mime: „Nemojmo biti opterećeni rezultatom! Potrebno je prikazati kvalitetno veslanje s dobrim držanjem pravca i bez tehničkih grešaka, dati sve od sebe, a ionako će svi četverci na kraju biti plasirani unutar 4-5 sekundi! O tome tko će biti prvi, a tko zadnji odlučivat će nijanse!“ Uvažavajući trenerove riječi nama preostaje samo svim CRO-posadama zaželjeti puno sportske sreće.

24. lipanj 2024 14:10