StoryEditorOCM
OstaloOlimpijski taekwondo

Skradinjanima četiri, Solarisu sedam medalja u Imotskom: Tatamijem dominirala Cvita Kinkela

2. travnja 2017. - 20:30

U subotu je u dvorani srednjoškolskog centra u Imotskom održan međunarodni Memorijalni turnir "Josip Jović Kup" u olimpijskom taekwondou. Na turniru je nastupilo 560 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te je konkurencija u kadetskim i juniorskim uzrastima bila vrlo jaka.

Članovi taekwondo kluba Scardona Combat iz Skradina i TKD kluba Solaris iz Šibenika su nastupili i pokazali se vrlo dobrima.
Tako su se članovi Scardona Combata okitili sa četri odličija dok se Solaris okitio s njih sedam.

Marijeta Pižić iz Scardone Combata je bila srbrena u kadetskom uzrastu, dok je u juniorima Tonka Banić bila brončana. Lucia Palinić i Lucijana Sladić su nažalost zaustavljene u polufinalu te su se zadovoljile brončanom medaljom.

Andrija Berač, Jerina Pižić i Mateo Čule su zaustavljeni u prvim borbama u uzrastu mlađih kadeta, ali su pokazali borbenost i srčanost te ih čeka svijetla budućnost u ovom borilačkom sportu.

Članovi Solarisa su se iskazali u svojim kategorijama te su izborili sedam finalnih borbi. Tatamiem je briljirala Cvita Kinkela u kadetima koja je polufinalnu i finalnu borbu pobjedila se više od 20 bodova razlike te se zasluženo okitila zlatom, dok je njezin klubski kolega Filip Šumera bio srbreni.

Srebrni u juniorskom uzrastu su još Mateo Karadakić, Stipe Kinkela, Josip Aužina, Maja Šumera i Petra Bulaja koji su drugo mjesto itekako izborili.

Borci su bili u pratnji trenera i voditelja Frane Eraka i Darija Mihaljevića.

05. svibanj 2024 13:21