StoryEditorOCM
OstaloGAS DO DASKE

Skradin kao Monte Carlo: bilo je izlijetanja, a već u prvoj utrci srušen rekord staze!

Piše Josip Ćaleta Car
6. lipnja 2021. - 18:58

Skradin je zasjao punim sjajem na 15. izdanju medjunarodne automobilističke brdsko brzinske utrke Nagrada Skradina, utrke koja iz godine u godinu postaje sve veća atrakcija i za vozače i za publiku.

Dobro popunjene tribine ispratile su 186 vozača u borbi za bodove u utrci za novim rekordima, te Porsche povijesna vozila koja svojim izgledom izazivaju divljenje. Bilo je nešto i izlijetanja, rekli bi smo čak atraktivnih, no staza je izdržala sve ispite pokazavši se izuzetno sigurnom, tako da nije bilo ozljeda.

Već u prvoj utrci srušen je rekord staze Dejana Dimitrijevića, 1.39,907. Brži od tog vremena bio je njegov najveći konkurent Domagoj Pereković sa svojim Mitsubishi Lancerom, koji je vozio fantastičnih 1.37,201.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Ljubitelji brzina imali su prigodu vidjeti vozače iz Italije, Francuske, Austrije, BiH, Crne Gore, Mađarske i Hrvatske. Od 204 prijavljena startalo je njih 186, što je rekordni broj na ovoj stazi dugoj 3400 metara. Među vozačima svakako valja istaknuti Sebastiena Petita, francuskog vozača, koji se već dugi niz godina natječe za prvenstvo Europe.

- Oduševljen sam ovom stazom, prirodnim ljepotama uz nju. Moj najveći konkurent Simone Faggioli mi je preporučio da dođem na ovu utrku i bio je u pravu, sve funkcionira besprijekorno, odlična organizacija, a sam grad Skradin i ova rijeka sa svojim slapovima daju posebnu draž utrci, rekao je Sebastien Petit, koji je sa svojom Formulom oduševio gledatelja, a njih je bilo duž cijele staze, što je još jednom potvrdilo popularnost ove utrke.

Sam grad Skradin ovih dana bio je najbolji reprezent Hrvatske, oduševivši sve vozače i timove koji su tri dana boravili u njemu. Članovi AK Mihovil Šibenik odradili su odličan posao, a ova Nagrada samo je uvertira za Bongo Cup u rujnu, gdje se očekuju poznata europska imena.

25. travanj 2024 01:26