StoryEditorOCM
Ostaloide im u gostima

Sjajna završnica Sunčanih: Šibenčani srušili euroligaša u Crnoj Gori, briljirali blizanci Akrap

Piše Krešimir Gulin
19. listopada 2024. - 20:03

Vaterpolisti Solarisa nastavili su sjajan niz na gostovanjima u Premier regionalnoj ligi. Sunčani su slavili i u trećoj uzastopnoj utakmici ‘na strani‘. Nakon Crvene Zvezde u Beogradu i Primorja u Rijeci, Šibenčani su slavili i kod Primorca u Budvi.

Da, dobro ste pročitali, iako je Primorac iz Kotora on svoje utakmice protiv hrvatskih klubova igra u Budvi. Naime, bazen u Kotoru nosi ime bivšeg proslavljenog vaterpoliste Zorana Gopčevića, ali i čovjeka koji je sve dobro što je napravio u sportu poništio time što je za vrijeme agresije Srbije i Crne Gore na Hrvatsku bio čuvar u zloglasnom logoru Morinj. Zbog toga su hrvatski klubovi odbili igrati u Kotoru.

image

Vaterpolisti Solaris ostvarili važnu pobjedu u Crnoj Gori

Niksa Stipanicev/Cropix

No, vratimo se mi vaterpolu. Od sve tri gore spomenute pobjede Solarisa u doasadšnjem dijelu natjecanja u regionalnoj ligi, ova protiv Primorca ima najveću težinu jer je ostvarena protiv euroligaša.

Pitanje pobjednika odlučeno u zadnjih pet minuta susreta. Naime, golom crnogoroskog reprezentativca Matkovića Primorac je izjednačio na (9:9).

image

Duje Akrap

Niksa Stipanicev/Cropix

Tada na scenu stupaju talentirana braća blizanci Akrap koji su lani iz splitskog Mornara stigli u Crnici. Najprije je Duje zabio za novo vodstvo Sunčanih, da bi potom Roko s tri pogotka za redom ‘zakucao‘ Kotorane na dno bazena.

U idućem kolu, Solaris u svojoj Crnici dočekuje zagrebačku Mladost.

Primorac- Solaris 10:13 (3:2, 0:1, 3.4, 4:6)

BUDVA- Gradski bazen. Suci: Ivan Raković i Lazar Anđelić (oba iz Srbije).

Primorac: Massaro, Brguljan, S. Ćetković (1), Shushiashvili, Mršić (3), Murišić, Matković (3), Janović (2), Vico, Brkić (1), P. Ćetković, Vukanić, N. Ćetković, Nikaljević.

Solaris: Pavić, D. Akrap (3), Bralić, R. Akrap (3), Vrbnjak (1), Petković (1), Vlahović, Pelicarić (3), Vrdoljak (1), Bulat (1), Koprčina, Šparada, Štrkalj, Goleš.

21. listopad 2024 20:16