StoryEditor
Ostalopobijedili španjolce

Sjajan uspjeh Solarisovog trojca u hrvatskoj mladoj vaterpolskoj reprezentaciji: U Kuvajtu se plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva

Piše Hina, šibenski.hr
18. prosinca 2019. - 19:43

Hrvatska mlada vaterpolska reprezentacija, igrači do 20 godina, ostvarila je sjajan uspjeh plasiravši se u polufinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Kuvajtu.

Hrvatska reprezentacija koju vodi trener Joško Kreković je u četvrtfinalu pobijedila Španjolsku sa 7-6 (1-3, 2-1, 3-0, 1-2).

Španjolska, koja je na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu bila treća, povela je sa 3-1, imala je i 4-2, no "mlade barakude" su sa četiri gola u nizu okrenule rezultat u svoju korist.

U posljednjoj četvrtini Španjolska je izjednačila na 6-6, a malo manje od dvije minute prije kraja utakmice Jerko Penava je s igračem više zabio za novo vodstvo, 7:6. Ispostavit će se kasnije i za pobjedu, budući da je naša obrana odradila sjajan posao, posebno vratar Jerko Jurlina s važnom obranom u situaciji i kada smo imali igrača manje.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Herceg i Penava sa po dva gola, dok je vratar Jurlina upisao 10 obrana. U španjolskim redovima nitko nije zabio više od jednog gola.

U polufinalu koje je na rasporedu u četvrtak Hrvatska će igrati protiv boljeg iz dvoboja Grčka - SAD.

Osim trenera Krekovića i centra Hercega, u reprezentaciji je i treći član šibenskog Solarisa- Ivan Malenica.

#HRVATSKA MLADA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA#SP U VATERPOLU

Izdvojeno