StoryEditorOCM
OstaloBronca zlatnog sjaja

Sjajan uspjeh šibenske veslačke posade na 29. Hrvatskom veslačkom prvenstvu za seniore i veterane u Zagrebu: "Krkin" juniorski četverac treći među seniorima!

30. travnja 2019. - 18:38

"Krkin" juniorski četverac osvojio je treće mjesto među seniorima na 29. Hrvatskom veslačkom prvenstvu za seniore i veterane (HVP) koje je održano u Zagrebu. Na sjajnom uspjehu i bronci zlatnog sjaja Jerku Radovčiću, Lovri Klarinu, Ninu Perišiću, Kristijanu Papku i Sari Slugan, kormilarki u posadi četverca, čestitao je Dražen Crnogaća, predsjednik VK "Krka" istaknuvši kako su krkaši u utrci bili jedina potpuno juniorska posada. Nije, kaže, na odmet napomenuti da su veslali u čamcu starom 20 godina koji je, unatoč pažljivom održavanju, već poprilično nepodesan za postizanje željenih brzina.

 

 


- Momci i Sara, predvođeni trenerom Milanom Radečićem Mimom, u Zagreb su pošli, bolje reći pobjegli od juga kako bi napokon u miru mogli odraditi nekoliko treninga na vodi. U konkurenciji četverca "sa" bilo je prijavljeno sedam posada, među kojima su se isticale posade iz V.K. "Iktus" Osijek (braća Lončarić, David Šain, Ivan Ante Grgić) i zagrebačke HAVK "Mladost" s braćom Sinković u sastavu. Bili su tu još i momci iz VK "Zagreb", VK "Jadran"- Zadar, VK "Trešnjevka" i još jedna (druga) posada HAVK "Mladost". Prije početka utrke saznali smo da su Sinkovići odustali od nastupa u ovoj disciplini, a na samom početku, osim da će Jerko & Co. dati sve od sebe, nismo znali ništa više. Bilo je poznato da su se odustajanjem Sinkovića Osječani prometnuli u prvog favorita, a tko će zauzeti koje mjesto u poretku teško se moglo pretpostaviti.

 

 

 

 

Za ilustrirati tremu prija nastupa, dovoljno je kazati da smo pred trku pitali Saru koja je, ležeći u stisnutom kormilarskom prostoru, na sebi imala majicu kratkih rukava- treba li joj još nešto za odjenuti. "Ma kakvi… meni je vruće" odgovorila nam je napuštajući ponton sa svojom ekipom. Pola sata kasnije, kad je utrka krenula, sve je izgledalo sjajno - naši su favoriti bili najbrži na startu i vodili neko vrijeme, potom su momci iz "Iktusa" preuzeli prvo mjesto, a krkaši su na pola staze bili otprilike dužinu ispred posada Trešnjevke i Zagreba koje su se borile za treće mjesto. Na ulasku u zadnjih 500 metara naši su još bili drugi, ali sad pod velikim pritiskom Trešnjevke. U samom finišu utrke Trešnjevka je uspjela preuzeti srebrnu poziciju, a naši su spasili živu glavu od naleta seniora iz VK "Zagreb" i osvojili broncu - prisjetio se Crnogaća.

 

 

 

 


Šibenčanima je, dodaje, na kraju bilo žao zbog neobranjenog srebra, ali je prevladalo zadovoljstvo utemeljeno u činjenici da su "Mimini dečki" dali sve od sebe. Inače, "Krka" je i prethodne dvije godine radi nastupa na EP i SP posuđivala čamac od prijatelja iz HVK "Gusar".

 

 

 

 


- Na seniorsko HVP zavjesa je pala. Mime i četiri njegova mušketira ostali su u Zagrebu pripremati se za nastup na najjačoj svjetskoj juniorskoj regati, onoj u Munchenu, koja se održava idući vikend. Tamo se ide (ponovno) isprobati varijante za nastup na EP u Essenu, situacija je sad već ozbiljna i nakon Munchena ni za koga više neće biti nove šanse jer će samo oni najbolji ići u Njemačku. Nadamo se da će među najboljima biti i mladi krkaši-zaključio je predsjednik VK "Krka".

 

 

20. travanj 2024 05:23