StoryEditorOCM
OstaloObilježavanje Draženovog rođendana

Šibenskih deset i Draženova četvorka: U čast košarkaškog Mozarta najbolji hrvatski atletičari, ali i brojni Šibenčani trčali šibenskim kalama (FOTO)

21. listopada 2017. - 16:05

Da je živ, Dražen Petrović bi u nedjelju, 22. listopada slavio svoj 53. rođendan. Međutim, Dražen je tragično preminuo daleke 1993. godine u prometnoj nesreći kod njemačkog grada Denkendorfa. Iako je napustio ovaj svijet prije 24 godine sjećanje na jednog od najvećih europskih košarkaša svih vremena ne blijedi. Naročito ne u njegovom rodnom gradu. Stoga je u Šibeniku ovog vikenda organiziran bogat program u povodu obilježavanja 53. Draženovog rođendana.

U subotu su održane dvije atletske utrke. Najprije, "Šibenskih deset"- utrka na deset kilometara ulicama Šibenika, što je i uobičajena dionica u cestovnim atletskim utrkama. Potom i nešto manje zahtjevna "Draženova četvorka"- utrka na četiri kilometra. Zašto četvorka? Jasno, zbog broja četiri na dresu kojeg je Dražen nosio u matičnoj Šibenki, ali i reprezentaciji Hrvatske.

Bilo je to drugo izdanje atletskih utrka u povodu Draženovog rođendana. Ove godine, u Šibeniku se okupila atletska dugoprugaška krema iz Hrvatske. Osim profesionalaca, bilo je tu i amatera, tako da je broj sudionika prešao brojku 300. Valja napomenuti da je iz susjedne Slovenije došlo 38 trkača.

Notirajmo da je pobjednik "Šibenskih deset" Dino Bošnjak. Očekivano, budući da je ovaj Velikogoričanin najbolji dugoprugaš u Hrvatskoj. U konkurenciji dama lanjsku titulu obranila je Matea Parlov. Najbrži na "Draženovoj četvorki" bio je Aljaž Renko, jedan od brojnih gostiju iz Slovenije.

Uvertira u "ozbiljne" utrke bile su i dječje utrke na šibenskoj rivi na kojima su sudjelovali najmlađi Šibenčani vrtićke i školske dobi.

- Nema dvojbe da je Dražen sebi u čast zaslužio jednu ovakvu utrku. Držim da će šibenska utrka samo rasti iz godine u godinu- kazao je Robert Franković, direktor utrke.

S ovom manifestacijom ozbiljno računaju i u šibenskoj gradskoj upravi:
- Želimo Šibenik pozicionirati na atletsku kartu Hrvatske. U tom smislu ćemo dogodine pokušati organzirati polumarataon u Šibeniku- rekao je Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik.

Inače, središnja manifestacija obilježavanja Draženovog rođendana bit će održana u nedjelju kod njegovog spomenika na Baldekinu i koša u Preradovićevoj ulici. Tom prigodom u zrak će biti simbolično puštena 53 balona. Toliko godina Dražen bi imao sada..

26. travanj 2024 23:48