StoryEditorOCM
OstaloKUP DALMACIJE

Šibenski veslači se s kaštelanske regate vratili sa sjajnim rezultatima: osvojili su sedam zlatnih i pet srebrnih medalja

Piše T. V.
22. svibnja 2024. - 09:35
Šibenski veslači se s kaštelanske regate vratili sa sjajnim rezultatima: osvojili su sedam zlatnih i pet srebrnih medaljaVk Krka/

Subotu 19. svibnja 2024. godine veslačice i veslači Krke provele(i) su u Kaštel Kambelovcu na petoj po redu regati za „Kup Dalmacije 2024.“ Bilo je vruće i sparno, ali veslanje je „outdoor“ sport pa se i na takvu vrstu nepogode valja naviknuti. Unatoč meteo-prognozi, morska površina bila je sasvim mirna, što je pomalo neobično za kaštelansku regatnu stazu, ali ova činjenica uvelike je olakšala održavanje Natjecanja.

image
Vk Krka/

Na Regati je sudjelovalo ukupno 14 klubova, a zbog nastupa posada iz BiH imala je međunarodni karakter. U takvoj konkurenciji „Krka“ je osvojila ukupno drugo mjesto iza konkurenata i sportskih prijatelja iz VK „Jadran“ Zadar, uz napomenu da na Regati nisu sudjelovali reprezentativci Jakov Slavica, Franko Dobra i Nikola Knežić koji su, s kolegom Fabiom Peruško iz VK „Istra“, ostali u Šibeniku radi priprema za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj.

Osim ukupnog drugog mjesta posade Krke bile su ukupno druge i u uzrastima mlađih i starijih kadeta, te mlađih juniora, dok je u uzrastu starijih juniora drugo mjesto izmaklo za samo jedan bod.

image
Vk Krka/

Plasmani krkašica i krkaša u Kaštelima:

1.mjesto: 

Franko Šarić (samac za mlađe juniore); Marko Škugor, David Mukić, Josip Vučenović, Martin Bilić i kormilarka Marijeta Slugan (školski četverac GIG za mlađe kadete);  Grgo Ćaleta-Car (samac za mlađe kadete); Vito Jakoliš i Bartol Medić (dvojac na pariće za seniore); Gabriel Mečev, Domagoj Pamuković, Nando Grubelić i Mate Jakelić (četverac na pariće za starije kadete); Nato Alfier, Jakov Mikulandra, Lovre Palinić i Karlo Svirčić (četverac na pariće za mlađe juniore); Vice Alfier i Šime Grubišić (dvojac na pariće za mlađe juniore).

2.mjesto: 

Marko Martinović (samac za starije juniore); Rita Eva Ukić (samac za starije kadetkinje); Ana Papak i Franka Zorčić (dvojac na pariće za starije juniorke); Franka Zorčić (samac za starije juniorke); Tara Doodney (samac za mlađe juniorke).  

Dakle, osvojeno je 7 zlatnih i 5 srebrnih medalja, dok su unatoč uloženom trudu bez medalja ostale/ i: Nikoleta Grubišić;  Šime Slavica i Marin Trzin; Frane Aužina i Karlo Palinić; Marijeta Slugan i Kiara Ofner; te Maksim Grigor Franin-Pečarica i Matija Diklić; što sve predstavlja još jedno solidno sportsko ostvarenje šibenskih veslačkih posada. Ciklus regata za ovogodišnji Kup završit će šestom regatom, onom na jezeru Rama u BiH, na kojoj posade Krke neće sudjelovati.

-Za kraj valja istaći kako su nam do sada održane regate za „Kup Dalmacije 2024.“ pokazale da imamo nekoliko vrlo perspektivnih kadetkinja i kadeta, već sada jako dobre mlađe juniore, te juniore-reprezentativce koji su po Dalmaciji nastupali rijetko, ali svaki od nastupa bio je dominantan! - poručili su iz VK Krka.

13. lipanj 2024 05:38