StoryEditorOCM
Ostalo"Sunčani" preko granice

Šibenski vaterpolisti na teškom gostovanju u Novom Sadu: Solaris rane iz kupa 'liječi' u Slanoj bari?

Piše Borislav Juras
16. prosinca 2018. - 10:27

Iako su ga otvorili pobjedom (Galeb 12:3), vaterpolistima Solarisa nije godio minuli vikend na Poljudu. Splitska "koalicija" ih je ostavila bez plasmana na završni turnir Kupa Hrvatske. Euroligašu Jadranu (poraz 15:5) nisu mogli parirati, a dodatnu nevolju iz te utakmice donijela im je ozljeda veterana Komadine (aduktor). Puno su "bliži" bili izravnim konkurentima za drugo mjesto u skupini, ali se to nije vidjelo na krajnjem rezultatu. Izgubili su i od Mornara (13:9) i od POŠK-a (9:7).

- Izostankom Komadine, ostali smo tanji na bekovskoj poziciji, ali smo bili konkurentni, praktički ravnopravni Mornaru, momčadi iz sredine A-1 regionalne lige. Nismo iskoristili kontru da se približimo na 11:10, pa je na koncu ispao neralno uvjerljiv poraz. S POŠK-om više nismo igrali za prolaz u kupu, ali smo tražili pobjedu zbog samopouzdanja, da baš ne krenemo u Novi Sad poslije serije poraza. Neke okolnosti nam u toj utakmici nisu išle na ruku. Moj dojam je da smo bolji od POŠK-a, ali u vodi nismo bili pravi, dovoljno agresivni, promašili smo i dva peterca - otkriva Andrija Vlahović, kapetan vaterpolista Solarisa.

Nema milosti

Kapetan i suigrači će splitske rane pokušati zaliječiti u - Slanoj bari. Riječ je o novosadskome bazenu, na kojemu će ove nedjelje igrati utakmicu regionalne lige s domaćom Vojvodinom. Kako već imaju jedan poraz u ligi, drugi bi upalio alarm za uzbunu u Solarisu, kojemu je, za podsjetnik, najvažniji cilj sezone - plasman u regionalnu A-1 ligu.

- Nema dvojbe da je Vojvodina za nas najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone. Znamo da s bodovima iz Novog Sada imamo mir, ostajemo u vrhu do kraja prvog dijela lige. Nakon Splita smo imali sastanke, skupili glave, i vjerujem da ćemo pokazati kvalitetu koju imamo na ovome gostovanju. A vjerujte, imamo je - tvrdi Vlahović.

Nekakve kvalitete ima i Vojvodina. Kakve, mogli su u Crnici otkriti iz nedavne utakmice srpskog kupa, koju su izgubili 10:7 (uz neiskorištena dva peterca) od Partizana. Tome valja dodati i činjenicu da su gostovanja u Srbiji uvijek posebno zahtjevna...

- Tamo nema milosti. U svaku utakmicu, pa sve da se igra kontra Pro Recca, kreće se žestoko, izrazito agresivno, vaterpolskim rječnikom - preko glave, a zna se dogoditi i šaka u glavu. Zato moramo biti spremni na utakmicu s puno isključenja, postaviti se čvrsto, odmah adekvatno odgovoriti. U tom smislu, od velike važnosti bi nam bio mogući oporavak Komadine, čovjeka ogromnog iskustva za ovako neugodne izazove. Vojvodina je izrazito domaćinska momčad, nimalo naivna, ali uvelike ovisna o učinku najiskusnijeg igrača, Ranđića, kao razigravača i strijelca. Dovoljna opomena nam je da su, na početku sezone, umalo uzeli bod Budvi - istaknuo je kapetan vaterpolista Solarisa uoči puta u Novi Sad.

Utakmica Vojvodina- Solaris igra se u nedjelju u 19 sati.

23. travanj 2024 01:58