StoryEditorOCM
Ostalo‘zlatni orlando‘

Šibenski plivači vraćaju se iz dubrovačkog Gruža s mnoštvom medalja i rekorda, kadet Mauro Galić osvojio zlato u disciplini 400 mješovito

Piše Šibenski.hr
16. lipnja 2021. - 17:36

Na dubrovačkom Gružu ovog vikenda održan je miting "Zlatni Orlando". Budući da je ovogodišnja izvedba tradicionalnog Zlatnog Orlanda bila uvrštena u Fina kalendar na kojem se mogu isplivati norme za odlazak na predstojeće Olimpijske igre, konkurencija na natjecanju je bila velika.

Na natjecanju je nastupilo 250 natjecatelja iz više od 10 zemalja. Nastupilo je nekoliko osvajača medalja s europskih i svjetskih prvenstava, svjetska juniorska rekorderka,ali i Hrvatska juniorska reprezentacija s plivačima koji su izborili plasman na Europsko juniorsko prvenstvo koje će održati u Rimu ovog srpnja.

Od članova Plivačkog kluba Šibenik nastupili su Robert Vukičević, Matej Vukičević, Mauro Galić , Daniel Bušac i Toni Slavica s Hrvatskom reprezentacijom.

Toni je nastupio u disciplini 400 mješovito gdje je osvojio srebro u apsolutnoj i juniorskoj konkurenciji, 100 prsno gdje je s novim osobnim rekordom osvojio broncu u apsolutnoj i srebro u juniorskoj konkurenciji i 200 mješovito gdje je također osvojio broncu u apsolutnoj i srebro u juniorskoj konkurenciji,

Robert Vukičević je plivao u disciplinama 400 slobodno i 200 slobodno. S dobrim trkama Robert je došao bronce na 200 slobodno i četvrtog mjesta na 400 slobodno u apsolutnoj kategoriji.

Naši kadeti Mauro, Matej i Daniel su se natjecali u mlađe juniorskoj kategoriji. Uz mnoštvo osobnih rekorda isplivano je i 6 limita za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske koje će se održati 23. i 24. srpnja u Zagrebu. Uz to, Mauro Galić je osvojio zlato u disciplini 400 mješovito.

24. travanj 2024 02:28