StoryEditorOCM
OstaloFuncuti slave 40. rođendan

Šibenski navijači najavljuju veliku feštu: ‘Te večeri će nebo nad našim voljenim gradom gorjeti‘

Piše Šibenski.hr
28. veljače 2023. - 12:05

Prošlo je skoro 40 godina od povijesne utakmice Šibenke i Bosne koja je odigrana 9. travnja 1983., a 10. travnja 2023. godine obilježava se 40 godina od osnutka navijačke skupine Šibenski funcuti.

- Funcuti su danas važan dio identiteta našeg grada, a njihovo postojanje i djelovanje snažno je obilježilo noviju povijest Šibenika prvenstveno kroz pokretanje organiziranog navijanja za šibenski sport.

Tisuće mladića su kroz protekla desetljeća iskazivali ljubav prema Šibeniku pohodeći sportska borilišta gdje su branili boje našeg grada.

Danas je nezamislivo govoriti o Šibeniku, a ne govoriti o Funcutima jer su postali simbol nesebične ljubavi prema svom gradu.

Kao što smo napravili prije 10 godina za trideseti rođendan, namjeravamo napraviti i za ovaj veliki jubilej. Ključan trenutak proslave je upravo 10. travnja kada namjeravamo bakljadom i brojnim vatrometima obilježiti rođendan nas Šibenskih funcuta. Te večeri nebo nad našim voljenim gradom će doslovno gorjeti- poručili su iz udruge Šibenski funcuti.

27. ožujak 2023 22:04