StoryEditorOCM
OstaloBoj u Budimpešti

Šibenske borkinje odradile pripreme za Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj: Radić brani titulu - Makelja napada prvi put

1. studenog 2017. - 10:42

Završene su pripreme za svjetsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu koje počinje idućeg tjedna u Budimpešti, a na kojem će nastupiti i šibenske borkinje Nives Radić i Karmela Makelja.

Prošao je i krajnji rok za prijave svih reprezentacija tako da su poznate i suparnice koji će stati u ring našim borkinjama. Na put reprezentacija Hrvatske kreće u subotu, 4. studenog, a prve borbe su na rasporedu ponedjeljak.

U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupaju dvije članice kickboxing kluba Dalmatino iz Šibenika. Nives Radić je aktualna svjetska prvakinja i nastupa u disciplini K-1 u kategoriji do 70 kilograma. Po prvi puta u seniorskoj vrsti nastupit će i Karmela Makelja. Ona nastupa u disciplini low kick u kategoriji do 56 kilograma.

Makelja će za protivnice imati iskusne predstavnice iz Turske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Maroka, Švicarske, Njemačke, Poljske, Ukrajine, Crne Gore i Rusije.

- Budući da je ovo njen prvi nastup na ovako velikom natjecanju očekuje se da pruži sve od sebe i da je ne impresionira velika scena- kaže Damir Lambaša, trener dviju šibenskih borkinja.

Nasuprot aktualne svjetske prvakinje Nives Radić, stati će iz borkinje Kanade, Francuske, Rusije, Finske, Srbije, Češke, Poljske, Italije, Bjelorusije i Turske.

- Pripreme su prošle vrlo dobro i bez ozljeda, a nastup naših članica očekuje sa na početku slijedećeg tjedna- izvijestio je Lambaša.

16. travanj 2024 15:31