StoryEditorOCM
OstaloVeslanje

Šibenska 'Krka' od zlata: Na Kupu Dalmacije u Zatonu uzeli 11 medalja (FOTO)

27. ožujka 2018. - 14:16

Šibenski Veslački klub "Krka" bio je domaćin druge regate za "Kup Dalmacije 2018.". Regata koja je održana u Zatonu okupila je više od 500 veslačica, veslača, njihovih trenera... Dan-dva prije održavanja regate organizatori su bili obasuti pozivima zabrinutih ljubitelja veslanja, koje je zanimalo hoće li se regata uopće održati. Razlog je što je proteklog tjedna Dalmacijom harala olujna bura. Srećom, bura je oslabjela, a prirodna veslačka staza u Zatonu još jednom se pokazala idealnom.

O rezultatima veslača "Krke" porazgovarali smo s Draženom Crnogaćom, predsjednikom VK "Krka". "Krka" je osvojila sedam zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu medalju. Krenimo s onima koji su se popeli na najviše postolje. Matej Krnić osvojio je zlatnu medalju u disciplini samac za mlađe kadete.

– Krnić je bogomdani talent kojemu se, ako bude radio i ostane zdrav, smiješi sjajna budućnosti – prokomentirao je Crnogaća.

Krnićeva kolegica Sara Slugan uzela je zlato u disciplini samac za mlađe kadetkinje.
– Slugan je mala, ali okretna, žilava i hrabra. Unatoč vjetru u pramac, uspjela je prva ući u cilj, što je za nju, onako lagašnu, to veći uspjeh – rekao je predsjednik "Krke".

Stipe Mandušić bio je zlatni u disciplini samac za starije kadete u grupi 1.
– Sve što sam kazao za Krnića vrijedi i za Mandušića. Obojica su po talentu prototipovi iznimno kvalitetnih veslača! Talent trebaju "samo" nadograditi radom – veli Crnogaća.

Filip Matešić osvojio je zlatnu medalju u disciplini samac za starije kadete (grupa 2.).
– Matešić je dječak koji pokazuje ono što svi treneri na svijetu sanjaju vidjeti kod sportaša koje treniraju. Matešić je redovit u dolascima na trening, marljiv i savjestan u izvršavanju onoga što mu treneri zadaju, vrlo ozbiljan i pouzdan, borac bez straha, sve u svemu: takve trebamo – ističe predsjednik VK "Krka".

U Zatonu je nadareni "krkaš" Nino Perišić bio zlatni u disciplini samac za juniore (grupa 2.).
– O Perišiću se već puno zna! I dok Krnić, Slugan, Mandušić i Matešić najavljuju da mogu biti budućnost "Krke" i hrvatskog veslanja, Perišić je sva očekivanja vezana uz njega već ispunio. Riječ je o momku koji je zlatna sadašnjost. Disciplina juniorskih samaca u kojoj je sudjelovao bila je u obje grupe šlager natjecanja. U obje grupe našlo se čak pet reprezentativaca– rekao je Crnogaća.

Nadalje, Lovre Klarin i Kristijan Papak zaslužili su zlatne medalje u disciplini dvojac bez kormilara za juniore. Na prvoj u nizu od šest regata za "Kup Dalmacije 2018." u Splitu bili su iznenađenje, ali sada već postaju konstanta. Bili su vodeći od prvog zaveslaja utrke, u kojoj su za najveće takmace imali posade "Gusara" i "Jadrana" iz Zadra, a kako je utrka odmicala, bili su sve uvjerljiviji.

Veslač "Krke" Frane Filip Garma bio je prvi u seniorskom dvojcu bez kormilara u kombinaciji s Leonom Mikulićem iz zadarskog "Jadrana".
– Njih dvojica su već dokazane međunarodne vrijednosti. Obojica imaju motiva za zajednički rad i od ove posade očekujemo kvalitetne nastupe – podvukao je Crnogaća.

Toliko o pobjednicima, sada na red dolaze osvajači srebrnih medalja. Frane Papak i Roko Rupić uzeli su srebro u disciplini dvojac na pariće za mlađe kadete. Mario Budimir, Bruno Petković, Mate Papak i Filip Gligić bili su srebrni u četvercu na pariće.
– Ova je posada najugodnije iznenađenje natjecanja, barem kad se gleda iz perspektive Krke – istaknuo je Crnogaća.

Srebrni je bio i Jerko Radovčić u samcu za juniore (grupa 1.).
– Radovčić je u ovom trenutku uz Perišića i Garmu jedan od onih od kojih se zaista puno očekuje i na međunarodnim regatama. Inače, u svojoj grupi skifista za najvećeg je konkurenta imao odličnog Pavu Gabru iz tišnjanskog "Dupina". Usuđujem se reći da Tisno zasigurno u svojoj povijesti nije imalo tako kvalitetnog sportaša, pa od takvog nije sramota izgubiti – jasan je Crnogaća.

Jedina bronca što se tiče članova "Krke" ide Sari Panjkoti, trećeplasiranoj u samcu za juniorke.
- Za nju je mjesto u današnjoj "Krki" rezervirano među najboljima. Kao laka veslačica, s vjetrom u pramac nije imala šanse ravnopravno se nositi s puno snažnijim curama iz drugih klubova – zaključio je predsjednik VK "Krka".

Bez medalja na regati u Zatonu su ostali četverac bez kormilara: Antonio Margan, Denis Borna Bumbak, Josip Cigić i Paško Stipandžija, samac za mlađe kadete: Toni Poduriljko, dvojac na pariće mlađih kadeta: Luka Sunara i Ivano Jurić, samac za mlađe kadetkinje: Marta Budimir, te samac za mlađe juniorke: Lana Turšić.

24. travanj 2024 07:30