StoryEditorOCM
OstaloNastupi košarkašica, vaterpolistica i odbojkašica

Šibenke ugasile Plamen, Viktoria na final fouru, odbojkašice brojile sitno u Trogiru

Piše PSD.
5. prosinca 2016. - 14:32

S praga novog poraza, košarkašice Šibenika su se uspjele vinuti do treće ovosezonske pobjede u A-1 ligi. U 8. kolu, na Baldekinu su nadmašile sastav Plamen Požege sa 72:68 (15:15, 19:15, 15:22, 23:16), iako su na šest minuta prije kraja imale 11 poena "minusa" (53:64)! Mrdalj, Periša i Strize su svojim ubačajima taj zaostatak anulirale (68:68) do zadnje minute, da bi u završnih 60 sekundi suradnja Klaudije Periša i Ane Vrsaljko donijela poene vrijedne pobjede. Baš je Ana, kao iznenađenje, prvi put ove sezone zaigrala za Šibenik!
– Dogovorili smo se s njom par dana prije, registrirali je pred ovu utakmicu, i odmah se vidjelo koliko nam znači njezino iskustvo na terenu. Kako je zauzeta drugim obvezama, igrat će samo domaće utakmice – kaže Linda Antić-Borak, trenerica košarkašica Šibenika.
U njezinu sastavu su bile: Cigić (17), Mrdalj (7), Strize (8), Pavičić, Periša (24), Rončević, K. Ivančević (2), Vrsaljko (10), A. Ivančević, Borič (4), Vukšić i Dujić.
Šibeniku slijedi dvoboj s Trešnjevkom, u Zagrebu.

Jedna pobjeda je bila dovoljna vaterpolisticama Viktorije da osiguraju pravo nastupa na završnome, "final four" turniru Kupa Hrvatske. Na kvalifikacijskom turniru u Zagrebu, tu su pobjedu izborile kontra dubrovačkoga Juga (5:2). Ostala tri dvoboja su izgubile (Suzuki Bura 18:7, Mladost 17:2, Primorje EB 10:4), ali i odigrale kompletan turnir sasvim solidno, imajući u vidu brojne izostanke u odnosu na prošlu sezonu. Nema vratarice Barišić, pa Lucije Topić i Anđelić, u Mladost je otišla Matea Skelin, neke mlađe su odustale od vaterpola...
– Još su neke cure bile i bez treninga, pa se nisam ni ja previše nadao da ćemo proći na završni turnir. Ipak, s Jugom smo odigrali odličnu obranu, odvojili se nakon 2:2. Sve pogotke je postigla Matea Galić, a Franka Erak je branila na reprezentativnom nivou – kaže trener Marijo Ćaleta, koji je vodio sastav na utakmicama s Jugom i Primorjem (prve dvije je to odradio Danko Jerković).
Za Viktoriju su nastupile: Erak, I. Belamarić, Brzić, Goreta, Badžim (3 pogotka na turniru), K. Jakelić, Galić (8), P. Belamarić (1), Kovačev, Vukelić (2), Tiozzo (3), Marlena Skelin, Arambašić i Cecić-Sule (1).
Finalni turnir je u Slavonskome Brodu, od 16. do 18. prosinca.

Još jedan poraz bez osvojenoga seta su doživjele odbojkašice Šibenika u Prvoj B ligi (jug). Stigao je u dvoboju 7. prvenstvenog kola, u Trogiru, gdje su, i kad su poeni u pitanju, „brojile sitno“. Posebice to vrijedi za prvi set. U ostala dva je bilo nešto "plodnije", ali daleko od ikakve prijetnje domaćem sastavu, koji je stigao do pobjede 3:0 (25:9, 25:16, 25:17).
Dres Šibenika su u trogirskoj dvorani nosile: Gligić, Ribić, Mia Maleš, Mikulandra, Friganović, Jurić, Marija Maleš, Bilić, Klanac, Gunjača i Jelovčić.
Sa šest osvojenih bodova, odbojkašice Šibenika su na sedmome mjestu ligaške ljestvice. U 8. kolu su slobodne, a do kraja prvog dijela sezone imaju odigrati još jednu utakmicu (Brda II).
B. JURAS

19. travanj 2024 00:41